Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc marca Podut

ro

10 Dec, 2008 01:46 7749 Marime text
teren_strada_Oborului_nr.33_05.jpgAcţionarul societăţii SC Consal Edilitare SA Bucureşti estimează că investiţia este de aproximativ zece milioane de euro

Pe strada Oborului, la numărul 33, printre casele din zonă, se va ridica o clădire cu 14 etaje, în care, o dată cu finalizarea lucrărilor, vor fi amenajate birouri şi locuinţe.

Potrivit documentaţiei depuse la Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Constanţa, pe o suprafaţă de 1.300 mp, pe terenul aflat, momentan, în paragină, nu se va ridica doar construcţia în regim S1+S2+S3+P+14E. Pe clădirea proiectată de SC Melon Design Studio SRL va fi realizat un heliport pe care îl vor putea folosi persoanele mai înstărite, care vor alege să vină la muncă pe calea aerului, pentru a evita ambuteiajele în trafic. Tot în documentele de la APM Constanţa se arată că imobilul va avea la parter şi la primele patru etaje o bancă, o sală multifuncţională şi o cafenea. La etajele 5-10 vor fi amenajate birouri individuale, iar la 7-14, vor fi realizate apartamente. Accesul în clădire se va putea face fie din strada Oborului, fie din Cibinului. La interior, imobilul va fi prevăzut cu trei lifturi şi două scări separate. Pentru cei care nu vor folosi heliportul şi se vor deplasa cu maşina personală, vor fi asigurate 21 de locuri de parcare la sol şi 119 subterane în cele trei subsoluri. În plus, potrivit documentelor de la APM Constanţa, în cadrul clădirii vor fi amenajate cinci tipuri de apartamente. Fiecare dintre spaţiile locative va fi prevăzut cu living, unul sau două dormitoare, dressing, bucătărie, hol, două băi şi terasă.

De pe urma Nijlovenilor

Beneficiarul proiectului este societatea SC Consal Edilitare SA, la care este acţionar nimeni altul decât Marius Florin Poduţ, al cărui nume apare în multe alte afaceri imobiliare, alături de soţia sa, Raluca Maria, Ştefan Marcel Simion şi Ioan Ciprian Zah. Bărbatul, cercetat la un moment dat pentru spălarea de bani, a ridicat prin firma sa, Axa Center Holding SRL, numeroase imobile în staţiunea Mamaia, dar şi în apropiere de Hanul Piraţilor. În zona Butoaie, omul de afaceri are, spre exemplu, vilele Safira, Siana şi Alicia. Poduţ deţine terenuri în zona staţiunii Mamaia, care au aparţinut fraţilor Gheorghe şi Sterian Nijloveanu, beneficiari „de faţadă" ai dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 835, din 18 aprilie 2003. Decizia privind retrocedarea unor terenuri familiei Nijloveanu a făcut obiectul anchetei DNA-ului, în urma căreia edilul constănţean este cercetat pentru subevaluare de terenuri. Societatea care figurează în documentaţia depusă la APM Constanţa drept beneficiar al proiectului a fost înfiinţată în 2002, sub numele de Start Management & Consulting SRL. La momentul respectiv, asociaţi erau: Marius Florin Poduţ, Marius Gavril Zaharie, Ioan Ciprian Zah, Codruţa Maria Şuteu şi Marcel Simion Ştefan. Doi ani mai târziu, denumirea firmei se transformă în Consal Edilitare SRL, publicată în Monitorul Oficial cu nr. 517/2004. În 2005, firma rămâne fără Zaharie şi Codruţa Brujan, fostă Şuteu. În 2008, Poduţ o primeşte în sânul societăţii şi pe soţia sa, Raluca Mariana Poduţ, în calitate de acţionar-cesionar. În 2008, administratorii societăţii care va realiza un heliport şi a un imobil de 14 etaje în zona Casa de Cultură sunt Raluca Poduţ şi două figuri necunoscute în istoria firmei: Bogdan Gabriel Bota şi Simion Camelia (MO 3502/25.06.2008). În vara anului 2007, pe numele firmei se contractează un credit în valoare de 267.000 euro, la Banca Transilvania, scadent la 2 iulie 2013. Marius Poduţ spune că este vorba, de fapt, „despre o linie de credit nefolosită" şi nu are nicio legătură cu proiectul. „Nu ne-ar fi ajuns nici să facem groapa", punctează acesta. Printr-un anunţ publicat într-un ziar local, în ediţia din 9 decembrie, se comunică faptul că „s-a luat decizia supunerii procedurii de adoptare fără aviz de mediu".

„Nu ştiu dacă este retrocedat. E posibil..."

De asemenea, acţionarul societăţii SC Consal Edilitare SA Bucureşti estimează că investiţia este de aproximativ zece milioane de euro. Potrivit acestuia, lucrările vor fi demarate în primăvara lui 2009, proiectul având termen de execuţie doi ani. Deşi în proiectul original, depus la APM Constanţa, pe terenul pe care se va desfăşura lucrarea este prevăzută şi realizarea unui heliport, Poduţ susţine că s-a renunţat la construirea lui din motive financiare. „Terenul l-am cumpărat de la nişte persoane private. Sincer, nu ştiu dacă este retrocedat. Este posibil să fie, dat fiind faptul că acolo a existat o moară", a menţionat acesta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii