Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Balul anual al Clubului Rotary Mangalia (galerie foto)

ro

01 Mar, 2010 03:49 4527 Marime text
rotary_des.jpgLa eveniment au participat, printre alţii, prefectul judeţului, Claudiu Palaz, deputaţii Zanfir Iorguş şi Maria Stavrositu şi primarul Mangaliei, Claudiu Tusac

Sâmbătă seara, la Hotel „Paradiso" din Mangalia, a avut loc Balul anual al Clubului Rotary Mangalia. Cu această ocazie, a fost prezentat un proiect al organizaţiei aflat în derulare, care vizează achiziţionarea şi punerea în folosinţă a unui complex de aparate pentru depistarea cancerului de col uterin, unic în judeţ, donat de Clubul Rotary Spitalului Municipal Mangalia.

Cu acest aparat, femeile din Mangalia şi din localităţile limitrofe vor avea posibilitatea să fie testate pentru depistarea cancerului de col uterin. Mini laboratorul are o valoare de 20.000 de euro şi a fost achiziţionat din sponsorizări obţinute de Clubul Rotary Mangalia de la partenerii săi americani şi canadieni şi din acţiunile de strângere de fonduri derulate pe cont propriu.

„Aparatul este unic în judeţul Constanţa şi poate efectua atât testul Babeş Papanicolau, cât şi pe cel de depistare HPV-oncogen (papiloma virus). Primele 1.000 de femei vor fi testate gratuit în cadrul proiectului «Profilaxia cancerului de col uterin». După terminarea proiectului, aparatele vor rămâne la laboratorul de anatomo-patologie al Spitalului Mangalia", ne-a declarat preşedintele Rotary Mangalia, Camelia Rădulescu.

La eveniment au participat, printre alţii, prefectul judeţului, Claudiu Palaz, deputaţii Zanfir Iorguş şi Maria Stavrositu, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii