Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baliză hidro-meteorologică, eşuată în Marea Neagră, recuperată de dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente”

ro

12 Apr, 2017 15:35 4191 Marime text
După mai bine de cinci săptămâni în care a parcurs peste 2000 de mile marine, adică de trei ori lungimea Mării Negre, Dragorul Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” a acostat miercuri, 12 aprilie, în Portul Militar Constanţa.

Nava a executat misiuni sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM), în cadrul Gruparea Navală Permanentă pentru Lupta Împotriva Minelor a NATO (SNMCMG-2) şi a participat la Exerciţiul Multinaţional „Poseidon 17”, organizat de Forţele Navale Române, şi la Exerciţiul Multinaţional „Ariadne 17”, organizat de Forţele Navale Elene, în Marea Mediterană.

A fost un program foarte condensat pentru marinarii militari români, pe parcursul căruia, aceştia şi-au consolidat deprinderile de luptă împotriva minelor marine.

În timpul marşului de întoarcere, echipajul a recuperat o baliză hidro-meteorologică a R.A. Administraţia Dunării de Jos, care eşuase în Marea Neagră, iar curenţii marini au purtat-o în apele teritoriale ale Turciei.

Contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul Flotei, i-a întâmpinat, în Portul Constanţa, pe cei 68 de militari, care prin intermediul căpitan-comandorului Decebal Ciobăniţă, comandantul navei, au raportat: „Misiune îndeplinită!”.

Sursa foto: Forţele Navale Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasile 14 Apr, 2017 17:56 Mamă..., ce tare!