Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bac 2011 Candidaţii susţin, azi, prima probă scrisă

ro

29 Aug, 2011 00:00 1091 Marime text

Candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune de bacalaureat vor susţine azi prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului stabilit de Ministerul Educaţiei. În sesiunea de bacalaureat iunie-iulie, elevii au avut de rezolvat subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I. L. Caragiale. Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise.

Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna susţin, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă. Probele orale, deja susţinute, au fost la limba română, computer şi limbă străină. Cea de-a doua probă scrisă, la Limba şi literatura maternă, se va desfăşura la 30 august. Următoarele două probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului şi cea la alegere a profilului şi specializării, vor avea loc la 31 august şi, respectiv, 2 septembrie. Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate pe 4 septembrie, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse până la ora 20.00 a aceleiaşi zile. Bacalaureatul a fost promovat, în prima sesiune din acest an, de 45,59% dintre candidaţi.

Probele scrise, supravegheate video

Candidaţii care sperau că, la această sesiune, vor avea parte de un examen mult mai uşor decât la în vară, aşa cum se întâmpla în anii trecuţi, vor fi supravegheaţi video. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au anunţat că probele vor fi la fel de dure ca şi în prima sesiune. În fiecare sală, există camere web sau camere de luat vederi, iar candidaţii care vor fi prinşi copiind nu vor mai putea participa la examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni. Aceştia vor putea susţine bacul cel mai devreme în vara anului 2013. În plus, toate examenele susţinute până la eliminare nu sunt recunoscute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii