Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat din Baroul Constanţa trimis în judecată de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

ro

08 May, 2017 16:01 2618 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului AVRAM ADRIAN, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de favorizarea făptuitorului.
 
Potrivit anchetatorilor, în perioada 7 decembrie 2016 -14 februarie 2017, inculpatul Avram Adrian, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Balaican Vasile (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, vezi comunicat nr. 738/VIII/3 din 31 mai 2016) l-a abordat pe Dimoftache Răzvan (trimis în judecată cu aceeași ocazie), căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambelor persoane.

Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor, în sensul de a declara în instanță că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta prețul traficării influenței, ci un împrumut anterior.

De asemenea, inculpatul Avram Adrian l-a sfătuit și cum să justifice schimbarea declarațiilor date inițial, astfel încât să fie credibil în fața completului de judecată.

Aceste demersuri au fost depuse de inculpat în scopul de a împiedica aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a numiților Balaican Vasile și Dimoftache Răzvan, în dosarul menționat mai sus, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii