Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avize peste avize şi la mijloc iar avize uitate în sertar Cum se aşteaptă înfiinţarea unei treceri de pietoni cu toate aprobările

ro

20 May, 2012 17:47 3069 Marime text

reclamatie_localnici.jpgMai multe familii de constănţeni domiciliaţi pe şoseaua Mangaliei şi pe aleea Portului Nou au formulat încă de anul trecut o solicitare către Primăria Municipiului Constanţa în vederea înfiinţării unei treceri de pietoni pe şoseaua Mangaliei, dispusă în dreptul scării B, a blocului SM5, la nr. 65. Solicitarea a fost analizată şi avizată favorabil de Comisia de Circulaţie a Primăriei Constanţa încă din luna august 2011, cu o revenire în septembrie 2012.

De atunci oamenii aşteaptă înfiinţarea acesteia. Evident că li s-au lungit urechile, cu toate că au făcut reveniri la adresa oficială şi au primit chiar şi un răspuns din partea directorului Servicii Publice a municipalităţii, Ionel Pilat.

Pilat: „Nu ştiu de ce nu s-a realizat. Verific!"

În notificarea din facsimil, puteţi vizualiza răspunsul Primăriei Constanţa prin directorul Servicii Publice, Ionel Pilat, la solicitările a doi dintre cetăţenii domiciliaţi pe şoseaua Mangaliei. Din înştiinţare, reiese că trecerea de pietoni va putea fi înfiinţată de Confort Urban, în calitate de administrator al tramei stradale, după ce va fi primit şi avizul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Constanţa. Care, probabil nu-i greu de ghicit, nu a mai fost solicitat niciodată!...

Contactat telefonic, Ionel Pilat spune că nu ştie ce s-a întâmplat din momentul în care cei nouă membri ai Comisiei de Circulaţie au avizat solicitarea şi până în prezent, însă este dispus să acorde o audienţă şi să rezolve problema locatarilor din zonă.

Confort Urban a pierdut şirul hârtiilor... dar verifică

Mugurel Voinescu, inginer-şef în cadrul SC Confort Urban a precizat că speţa nu-i spune nimic, dar că singura explicaţie pentru nerealizarea trecerii de pietoni ar fi lipsa avizului de la Serviciul Rutier. „Nu ştiu de caz, mă voi interesa, dar dacă are aviz de la Comisie, probabil că nu a primit avizul de la Rutieră. O să mă interesez, reveniţi cu un telefon", a precizat Voinescu.

Serviciul Rutier nu a dat aviz, că nu i s-a solicitat

După câteva plimbări de la Ana domnului Pilat la Caiafa inginerului Voinescu, comisarul-şef Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier, ne-a luminat în acest caz. „Confort Urban nu a solicitat aviz pentru înfiinţarea trecerii de pietoni de la adresa menţionată. Aş fi putut fi sigur încă din primul moment că nu a existat o astfel de solicitare, însă am ţinut totuşi să verific: această solicitare nu există, chiar dacă Poliţia Rutieră părea să fie vinovatul de serviciu. La noi, lucrările pentru sistematizarea traficului nu durează mai mult de zece zile", a declarat comisarul-şef Dogaru.

Locuitorii s-ar putea adresa direct Rutierei

Tocmai pentru că Primăria îi duce cu vorba de aproape un an de zile, locuitorii de pe şoseaua Mangaliei se pot adresa cu o solicitare pentru înfiinţarea trecerii de pietoni şi direct la Serviciul Rutier, pentru urgentarea acestei speţe. „Constănţenii care au depus solicitarea la Primărie se pot adresa şi direct la noi, vom analiza solicitarea şi, dacă situaţia o impune, vom aproba înfiinţarea acestei treceri de pietoni", a completat Tudorel Dogaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii