Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Avem oraş, avem valoare, avem primaru' de onoare“ Zeci de locatari din campusul Henri Coandă au protestat ieri în faţa sediului Primăriei Constanţa (galerie foto + video)

ro

10 Apr, 2014 00:00 3698 Marime text
Reţinerea primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a trezit o serie de nemulţumiri în rândul locuitorilor din cartierul Henri Conadă. Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Radu Mazăre a fost reţinut şi cercetat pentru că ar fi luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale Henri Coandă. Ulterior, ar fi ajutat aceeaşi persoană să câştige licitaţia pentru contractul în cauză şi pentru a mări, ulterior, valoarea acestuia.
Astfel, locatarii imobilelor din cartierul mai sus menţionat au fost organizaţi „spontan“ de către Asociaţia Haiducilor, al cărui lider este Nicolae Mavrodin.

„DNA nu uita, Henri Coandă v-a lupta“ (sic!), sau „Mazăre nu uita, noi suntem puterea ta“, „La greu, la bine, noi suntem cu tine“ şi „Avem oraş, avem valoare, avem primaru' de onoare“ erau doar câteva dintre mesajele scrise de protestatari pe hârtiile pe care le-au afişat în timpul protestului. Aceştia strigau necontenit: „Libertate“, „Vrem primarul“, „Jos DNA“ şi „Vrem la București“.
Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Mitingul a luat turnuri violente după ce o femeie care susţinea că nu este de acord cu tot ceea ce a făcut edilul în municipiul Constanţa şi-a făcut apariţia în mulţime. Aceasta a fost îmbrâncită și lovită de către protestatari pentru că „nu făcea parte din gaşca lor“. Femeia a reuşit să iasă din mijlocul mulţimii furibunde şi a intrat în sediul Primăriei. „Dacă nu intram, mă linşau cei de afară, agenţii de pază nu intervin să cheme poliţia, tac din gură“, a spus femeia agresată. Întrebată de jurnalişti dacă va depune plângere la poliţie, Constanţa Damian, femeia agresată în timpul protestelor, a răspuns: „Cu cine să mă judec? Şi mai ales în Constanţa“.

Nicolae Mavrodin, liderul „Haiducilor“, a declarat că, dacă Radu Mazăre nu va fi eliberat, astăzi vor avea loc noi proteste în faţa sediului Primăriei, începând cu ora 10.00. „Mâine vom relua protestele în fața Primăriei. După aceea, vom pleca la Bucureşti, la DNA, dacă primarul nu va fi eliberat“, a spus „liderul“ manifestărilor, Nicolae Mavrodin. Ei spun că vor merge în Capitală, pentru ca procurorii să vadă şi să înțeleagă cât bine le-a făcut primarul Radu Mazăre prin construirea campusului social, de care se leagă acum acuzaţiile care i se aduc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cineva 10 Apr, 2014 09:05 Haiduci!!! Ia de la cei ce muncesc, si vor sa facă ceva , si da mocangeala la scursurile ce așteaptă pomeni sociale. Apoi manipuleaza pensionarii care se bucura de pachetele plătite de agenții economici storsi pe toate părțile. Rusine!!!