Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizaţiile emise de administraţia Mazăre rămân anulate Muftiul Cultului Musulman din România - „Sperăm să demolăm construcţia din curtea Geamiei Hunchiar"

ro

14 Feb, 2012 00:00 1666 Marime text

Comunitatea musulmană are motiv de bucurie. Curtea de Apel Bacău a respins, vineri, ca neîntemeiată contestaţia de anulare formulată de SC Cin Cin SRL în dosarul Geamiei Hunchiar.

Concret, potrivit explicaţiilor avocatului Cultului Musulman din România, Dumitru Bădrăgan, asta înseamnă că decizia Curţii de Apel Constanţa, de altfel definitivă şi irevocabilă, prin care cele două autorizaţii de construcţie emise în 2008 de administraţia Mazăre au fost anulate rămâne valabilă. Reamintim că acest dosar a ajuns la Bacău după ce administratorul SC Cin Cin SRL, Sorin Mocianu, a înregistrat, în luna septembrie a anului trecut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un dosar în care solicita strămutarea şi rejudecarea pe fond a deciziei emise de instanţa constănţeană. Administratorul Cin Cin invoca, în cererea de strămutare şi rejudecare a sentinţei, „influenţa exercitată asupra instanţelor de judecată constănţene prin intermediul mass-media", şi o oarecare părtinire, în favoarea Muftiatului, de către Primăria Constanţa, pe motiv că 2012 este an electoral.

Despre decizia Curţii de Apel Bacău, muftiul Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România, a declarat: „Am spus întotdeauna că am încredere în justiţia din România". El a făcut un apel către „toţi iubitorii de artă, de istorie, de cultură, pentru ca aceştia să protejeze valorile judeţului Constanţa, parte a patrimoniul naţional".

În continuare însă, muftiul a amintit că pe rolul instanţei se află şi dosarul în care se cere demolarea clădirii din imediata apropiere a Geamiei Hunchiar, dar şi revendicarea suprafeţei de teren, pe motiv că a fost preluată abuziv. În acest sens, Iusuf Muurat şi-a exprimat speranţa că Judecătoria Constanţa va da dreptate Cultului Musulman din România şi că acea construcţia va putea fi, în cele din urmă, dărâmată. „Sperăm să demolăm construcţia din curtea Geamiei Hunchiar. Să dispară şi să nu mai afecteze o clădire din patrimoniul cultural istoric românesc", a conchis muftiul.

Menţionăm că, în luna septembrie 2011, administraţia publică locală a emis o nouă autorizaţie de construcţie pentru clădirea cu pricina, dar prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a atacat-o în instanţă.

Menţionăm că am încercat să aflăm şi punctul de vedere al administratorului SC Cin Cin SRL, Sorin Mocianu, dar acesta din urmă nu a răspuns apelurilor noastre telefonice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii