Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atmosferă de sărbătoare, în Piaţa Ovidiu, pentru a celebra Ziua Europei (galerie foto)

ro

09 May, 2017 11:02 7471 Marime text
La această oră, se află în plină desfăşurare evenimentul cultural „Unitate în diversitate”, organizat în Piaţa Ovidiu pentru a celebra Ziua Europei.
 
Elevii din Constanţa, însoţiţi de profesori, au creat o atmosferă de sărbătoare. Sunt prezenţi elevi de la Şcoile Gimnaziale nr. 3,  17, 8, 28, 30, 33, 37, 47. Instituţiile şcolare reprezintă câte o ţară, fiecare pregătindu-se cât mai bine cu panouri, colaje fotografice, chiar şi specialităţi culinare.
 
În cadrul evenimentului din Piaţa Ovidiu este prezent şi prefectul Adrian Nicolaescu.


 
În fiecare an, pe 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de Externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985. Declaraţia Schuman a stat la baza amplului proces de construcţie a unei Europe unite. Statele Beneluxului şi Italia s-au alăturat Franţei şi Germaniei şi, la 18 aprilie 1951, a fost semnat Tratatul de la Paris, care instituia Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului (CECO) între Germania, Franţa, Belgia, Italia, Luxemburg şi Olanda. Aceste state au semnat, la 25 martie 1957, Tratatele de la Roma, care instituiau Comunitatea Economică Europeană (CEE). Pe parcurs, procesul de integrare economică a fost acompaniat de procesul de integrare politică a statelor membre.
 
Ulterior, la acest complex proiect de construcţie europeană s-au alăturat Irlanda, Marea Britanie şi Danemarca (1973), Grecia (1981), Spania şi Portugalia (1986), Suedia, Austria şi Finlanda (1995), iar la 1 mai 2004, noi zece state: Cehia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia, Polonia şi Ungaria, la 1 ianuarie 2007 - Bulgaria şi România, şi, ulterior, Croaţia. Uniunea Europeană are în prezent 28 de state membre.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii