Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie absolvenţi! Astăzi este ultima zi în care absolvenţii îşi pot depune cererile pentru şomaj

ro

25 Jul, 2017 14:26 2548 Marime text
Absolvenţii din promoţia 2016-2017 sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru a beneficia de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, precum şi facilităţi financiare.

Pot solicita acordarea indemnizației de şomaj dacă:

-nu urmează o formă de învățământ;
-nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei).

Absolvenţii care s-au înregistrat la agențiile pentru ocuparea forţei de muncă ori la alţi furnizori de servicii de specialitate pentru stimularea ocupării forței de muncă, acreditaţi în condiţiile legii, în vederea medierii pentru încadrare în muncă şi nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale, pot solicita acordarea indemnizației de șomaj.

Indemnizației de șomaj se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei.

Nu beneficiază de acest drept absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul naţional de rezidențiat pe locuri sau posturi, în condiţiile legii.

În cazul în care nu se respectă termenul de 60 de zile de la terminarea studiilor, au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, însă  vor fi decăzuți din drepturi.  
Absolvenţii de liceu (promoţia 2017) care au promovat sau nu examenul de bacalaureat, pot depune cererea în 60 de zile începând cu 27 mai 2017.

Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la anumite discipline, se pot înregistra în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă.

Persoanele interesate să obţină mai multe informaţii pot apela la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă. Adresele acestora sunt disponibile pe site-ul: http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii