Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă aşteptăm la acţiunile noastre! Asociaţia Civică pentru Constanţa - Scopul nostru, Constanţa altfel

ro

26 Mar, 2015 00:00 2325 Marime text
Înfiinţată pe 20 iunie 2014, Asociaţia Civică pentru Constanţa are ca scop promovarea valorilor naţionale, a responsabilităţii civice, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi la nivel naţional, promovarea angajării civice şi a dezvoltării educaţiei civice. Asociaţia Civică pentru Constanţa vrea să redescopere Constanţa altfel decât o ştim acum, să readucă în inimile oamenilor Constanţa frumoasă şi să asigure implicarea cetăţenilor în cadrul comunităţii.

De asemenea, printre obiectivele Asociaţiei Civice pentru Constanţa se află conceperea şi dezvoltarea de proiecte privind încurajarea vieţii economice luând în considerare noi forme de muncă şi de dezvoltare a comunităţii. Prin statutul său, Asociaţia Civică pentru Constanţa încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale. Ne dorim responsabilizarea membrilor comunităţii locale prin învăţarea de competenţe noi şi adoptarea unui rol voluntar în cadrul comunităţii şi, deci, având o contribuţie valoroasă.
Printre obiectivele Asociaţiei Civice pentru Constanţa se află şi ocrotirea copiilor ai căror părinţi au plecat să muncească în străinătate, dar şi îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă socială şi a serviciilor de bază pentru grupurile vulnerabile (copii şi tineri aflaţi în pericol, copii cu tulburări mentale şi familiile acestora, victime ale traficului de persoane, ale violenţei domestice, bătrâni, şomeri).

Pentru atingerea scopului, asociația va desfășura activități economice directe și de strângere de fonduri, va organiza și va prezenta spectacole şi evenimente de anvergură, dar şi festivaluri, tombole, simpozioane sau dineuri. De asemenea, se vor monitoriza transparența și participarea la procesul decizional la nivel local, accesul la informațiile publice şi se vor organiza activități de sprijin în vecinătățile și în cadrul grupurilor dezavantajate.
„Asociaţia Civică pentru Constanţa are ca scop readucerea în memoria colectivă a Constanţei altfel, a unei Constanţe frumoase pe care o cunoaştem, dar pe care am uitat-o, şi pe care o putem recăpăta. Îi aşteptăm alături de noi, la acţiunile pe care le organizăm, pe toţi cei care vor să facă ceva pentru Constanţa altfel!“, a declarat Luiza Bota, coordonatorul Asociaţiei Civice pentru Constanţa.
 
Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii