Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ una din trei gospodarii din Romania avea internet fix in banda larga la sfarsitul 2008

ro

10 Apr, 2009 14:17 929 Marime text
Potrivit hotnews.ro, circa una din trei gospodarii din Romania dispunea de servicii de acces la internet in banda larga, rata de penetrare la nivel de gospodarii ajungand la 30,4% la sfarsitul anului 2008, arata datele preliminare ale arbitrului telecom. 

La sfarsitul anului trecut, existau 2,51 milioane de conexiuni de acces la internet broadband fix, corespunzator unei rate de penetrare la nivelul populatiei de circa 11,7% sub media UE. Strategia de broadband a Ministerului Comunicatiilor, aprobata joi de Guvern, prevede servicii broadband in toata Romania pana in 2015. Conform datelor statistice preliminare ale ANCOM, numarul total de conexiuni de acces la internet in banda larga furnizate la puncte fixe inregistrat la 31 decembrie 2008 a fost de 2,51 milioane conexiuni, echivalentul unei rate de penetrare la nivelul populatiei de aproximativ 11,7%, sub media inregistrata in tarile UE (22,9%).

Internet broadband in banda larga in toata Romania pana in 2015

Potrivit strategiei de broadband a Ministerului Comunicatiilor (MCSI), aprobata joi de Guvern, toata populatia Romaniei va avea acces la internet in banda larga pana in 2015.

"Avem cateva obiective foarte clare - cresterea ratei de penetrare la nivelul gospodariilor, a conexiunilor in banda larga pana la 40% in 2010 si 80% in 2015; astazi avem 27,04%; cresterea ratei de acces la serviciile de comunicatii electronice de banda larga la nivelul populatiei de 100% pana in 2015; astazi avem 10,52%", a declarat Gabriel Sandu, ministrul comunicatiilor.

Diferentele statistice in raport cu cele ale ANCOM se datoreaza faptului ca in fundamentarea documentului oficial al strategiei de broadband al Ministerului s-au folosit ultimele date oficiale publicate la data de 31 iulie 2008, sustin oficialii MCSI.

Datele preliminare ale ANCOM mai arata ca datorita extinderii acoperirii retelelor 3G care au permis furnizorilor de servicii de telefonie mobila sa introduca noi oferte, numarul conexiunilor active de acces la internet la puncte mobile a ajuns la 2,7 milioane, la finele lui 2008, in cadrul carora conexiunile de acces mobil la internet in banda larga (prin tehnologiile EDGE/CDMA/EV-DO/3G) aproape s-au dublat fata de anul 2007.

Raportul de date statistice integral care va contine datele privind traficul efectuat in sectorul telefoniei fixe si mobile, evolutiile inregistrate pe segmentul serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale precum si datele financiare va fi finalizat de catre ANCOM si va fi facut public in perioada urmatoare.

Sursa www.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii