Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape un sfert de veac de business Hăţişul afacerilor care au clădit „imperiul“ comercial al lui Sorin Strutinsky (galerie foto)

ro

16 Mar, 2015 00:00 5896 Marime text
Un imperiu construit în aproape un sfert de secol. Afaceri prospere, dar şi unele mai puţin aducătoare de bani, parteneri de business cu renume, dar şi firme ale căror nume reprezintă (încă) un etalon pentru succesul şi rezistenţa în lumea dură a business-ului. Acesta ar fi traseul pe care l-a urmat în ultimii 24 de ani Sorin Strutinsky. ZIUA de Constanţa vă prezintă, astăzi, pe scurt, care sunt firmele din România (căci, aşa cum am arătat cu alte ocazii, Sorin Strutinsky se află în spatele unor afaceri dezvoltate şi în afara graniţelor) care poartă semnătura „trezorierului“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu şi pe care le-a „crescut“ de-a lungul a peste douăzeci de ani.
 
Potrivit datelor actuale de la Registrul Comerţului, numele lui Sorin Gabriel  Strutinsky apare în calitate de administrator în zece societăţi, fie ele în funcţiune, fie radiate. Ca asociat, numărul firmelor în care este sau a fost implicat Sorin Strutinsky ajunge însă la 49, asta fără a pune la socoteală societăţile în care apar ca asociaţi sau administratori persoane juridice alte societăţi care poartă amprenta sa, cum este cazul KLD Services, care apare în alte 11 societăţi. Despre acestea însă vom vorbi într-o ediţie viitoare.

 Anul 1991

Înfiinţată în iunie 1991 şi având un capital social de 435.600 de lei, MARIN SRL este una dintre cele mai vechi firme în care este implicat Sorin Strutinsky. De altfel, societatea are în concesiune Lacul Siutghiol. Strutinsky deţine 69,98% din firmă, iar Ioana Marin, 30,02%, ea fiind totodată şi administratorul societăţii cu sediul în Ovidiu, ce are ca obiect de activitate „acvacultura în ape dulci“. Firma a avut, la finalul anului trecut, o cifră de afaceri de 41.542 de lei, un profit de 10.190 de lei şi un singur salariat.

În acelaşi an, dar în luna iunie, s-a înfiinţat societatea Mira Pres SRL. În firmă, asociat persoană fizică apare „eternul“ Sorin Strutinsky (46%), alături de Rodica Antoniu (40%) şi Paul Marius Viljoi (14%). Administrator al societăţii este un anume Daniel June. Obiectul de activitate al firmei constă în „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“, iar sediul social se află în Deva, Hunedoara. Capitalul social al firmei este de 1.000 de lei. La finele anului 2013, societatea raporta o cifră de afaceri de 5.763.414 lei şi o pierdere de 64.911 lei, având 58 de salariaţi.

Din lotul de firme înfiinţate în acelaşi an, 1991, face parte şi A.B.C Press SRL, unde acţionari sunt aceiaşi Strutinsky (46%) şi Vijloi (14%), dar unde apare şi o persoană juridică - Just Apple SRL (40%). Administrator apare, din decembrie 2014, Alexandru Petre Răduţă, funcţie ocupată anterior de Cătălin Gabriel Gorcea. Cu sediul în Ploieşti, Prahova, firma are un capital social de 1.500 de lei şi se ocupă de „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie în magazine specializate“. În decembrie 2013, raporta o cifră de afaceri de 11.912.958 de lei şi o pierdere de 338.041 de lei, având 71 de salariaţi.

 Faza de pionierat a televiziunii Neptun

În anul 1992, ia naştere una dintre firmele cele mai cunoscute ale lui Sorin Strutinsky - Soti Cable Neptun SRL, societate pe care funcţionează TV Neptun. Firma este, de altfel, una dintre cele mai răsfăţate în ceea ce priveşte contractele pe bani publici cu instituţiile conduse de vechii prieteni şi  parteneri de afaceri ai lui Strutinsky, primarul Radu Mazăre şi şeful CJC, Nicuşor Constantinescu (actualmente, suspendat). Potrivit unei analize recente publicate de Gândul, în 2014, Soti Cable Neptun ar fi încheiat contracte de publicitate şi promovare în valoare de 2.325.395 de euro (cu TVA). Societatea, potrivit Registrului Comerțului, are doi asociați persoane juridice, respectiv SC Conpress Holding SRL și SC Ring Star SRL, și trei asociați persoane fizice, respectiv Sorin Gabriel Strutinsky (50%), Valeriu Mereuță (2,5%) și Mihail Gheorghe Cârciog - decedat (12,5%). Administratori în societate sunt Valeriu Mereuţă şi Sorin Strutinsky. Firma a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 10.963.050 de lei, o pierdere de 144.159 de lei şi 165 de salariaţi.
 
1993 este anul în care s-a înfiinţat Conpress Group SRL, una dintre firmele cu tradiţie pentru „tripleta“ de la malul mării. Asociaţi persoane fizice în această firmă sunt, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 28%, Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, Sorin Gabriel Strutinsky şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, fiecare dintre aceştia deţinând câte 24%. Administratorul societăţii este omul de afaceri Sorin Strutinsky, iar activitatea principală a Conpress Group SRL este „comerţul cu ridicata nespecializat“. În anul 2013, firma a avut o cifră de afaceri de 39.027.520 de lei şi un profit de 2.253.432 de lei, cu 171 de salariaţi. Societatea a avut de altfel şi o sucursală în Ploieşti, Prahova, radiată însă în anul 2012.

 Cele mai multe firme, înfiinţate în 1994

Nu mai puţin de cinci firme înfiinţate în anul 1994 funcţionează şi în prezent. Conpress Holding SRL, înfiinţată în luna mai, are un capital social de 1.000 de lei. Sanda Ciocoiu, cumătra lui Nicuşor Constantinescu (familia Constantinescu a cununat-o pe Cătălina Lăpăduş, fiica Sandei Ciocoiu), este administrator şi asociat cu 48% dintre participaţii. 24% sunt deţinute de Strutinsky, iar 28% aparţin defunctului Mihail Cârciog. La sfârşitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.220.402 lei, un profit de 317.986 de lei şi 398 de salariați.

În luna noiembrie 1994, au fost puse bazele Compress SRL din Suceava, unde Sorin Strutinsky este administrator, alături de Bogdan Strutinsky. Asociaţi sunt însă Conpress Holding SRL şi defunctul Iulian Strutinsky. Firma are un capital social de 550 de lei şi se ocupă de „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“. Firma raporta, la finele lui 2013, o cifră de afaceri de 10.200 de lei, un profit de 1.052 de lei şi zero salariaţi.

Pe 16 decembrie, iau fiinţă alte două societăţi cu nume sonore care poartă amprenta „tripletei de aur“: Conpress Advertising SRL şi Telegraf Advertising SRL.

 Foarte interesant este de văzut şi cum au intrat Mazăre și ai lui în afaceri cu un credit de la Bancorex, pe care l-au plătit după 11 ani.
Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici.

Asociat majoritar în firme este Sorin Strutinsky, cu câte 72%, iar în Telegraf Advertising apare şi ca administrator. Diferenţa de 28% este pe numele defunctului Mihail Cârciog. Conpress Advertising SRL a solicitat intrarea în faliment, la cererea proprie, în data de 16 iunie 2014, iar administrator special este CII Vizitiu Cătălina. La finele lui 2013, Telegraf Advertising, ce are ca obiect de activitate editarea ziarelor, declara o cifră de afaceri de 6.999.522 de lei, pierderi de 849.335 de lei şi 112 salariaţi.

 Percheziţii la Hotelul Flora în urmă cu o lună

Tot în luna decembrie, dar trei zile mai târziu, ia fiinţă societatea Xenoti SRL, pe care funcţionează Hotelul Flora din Staţiunea Mamaia. Cei patru asociaţi - Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi defunctul Cârciog - deţin părţi egale (câte 25%) din firma administrată de Sorin Strutinsky. Capitalul social al firmei este de 10.000 de lei. La finele lui 2013, firma declara o cifră de afaceri de 8.079.944 de lei şi un profit consistent de 1.010.602 lei. Totuşi, societatea pare în continuare să funcţioneze fără salariaţi. Directorul hotelului este Marius Puşcaşi, „coleg“ cu Mazăre şi Constantinescu în celebrul Dosar al Retrocedărilor.

Amintim că, în urmă cu aproximativ o lună, pe 19 februarie, sediile mai multor firme au fost percheziţionate de procurorii DNA Constanţa. Potrivit unor surse judiciare, acestea au vizat suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, infracţiuni electorale şi infracţiuni de serviciu, comise în perioada 2009-2013, în dosarul în care se află în prezent în stare de arest la domiciliu şeful suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu. Printre firmele „vizitate“ de mascaţi se numără şi SC Soti Cable Neptun sau Xenoti SRL.
 
Pe an ce trece, hăţişul firmelor în care este implicat Sorin Strutinskydevine din ce în ce mai complicat. Apar societăţile în care asociaţi persoane juridice sau administratori sunt alte firme controlate de acesta.

În anul 1997, Sorin Strutinsky a pus bazele a patru firme. Prima asupra căreia ne oprim este Sigma Trading SA, înfiinţată în luna februarie. Asociaţi sunt Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sorin Strutinsky şi Maihil Cârciog - cu câte 15,33% dintre acţiuni. Mihai Mazăre, fratele edilului-şef al Constanţei, Radu Mazăre, deţine şi el 3,33% dintre acţiuni, iar senatorul PSD Nicolae Moga - 2% şi Five Holding SA - 33,33%. Administratorul societăţii care se ocupă de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“ este Mihai Mazăre, al cărui mandat expiră pe data de 24.03.2015. Potrivit date-financiare.ro, în anul 2013, societatea cu un singur angajat a declarat o cifră de afaceri de 554.324 de lei  şi un profit net de 48.268 de lei. Five Holding SA este în prezent acţionar majoritar cu 33,33%. Aceasta din urmă este societatea pe care funcţionează magazinul Brick. Recent, în această societate au apărut „mişcări de trupe“, în firmă locul lui Gheorghe Oancea fiind luat de moştenitorii săi.

Mai multe detalii despre acest lucru puteţi citi însă în materialul Magazinul Brick are proprietari noi: Schimbări de trupe în Five Holding. Cine sunt moştenitorii lui Gheorghe Oancea.

„Epoca“ Tutun şi Ziare 

În luna iunie 1997, se înfiinţează, la Piteşti, Argeş, firma Pan Argeş Press SRL. În prezent, aceasta apare în funcţiune, dar cu mandatul administratorilor expirat. Firma, ce are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul al cărţilor în magazine specializate“, îi are ca asociaţi pe Sorin Gabriel Strutinsky (1%) şi Mediapress Investment SRL (99%). Administrator este o anume Rodica Viorica Linte, iar capitalul social al firmei este de 1.000 de lei.
Pe 22 octombrie 1997, se pun bazele SC Tutun şi Ziare SRL, firmă aflată în prezent în insolvenţă. Societatea Tutun şi Ziare SRL nu este un oarecare agent economic afectat de criza economică. Principalul asociat şi administrator al firmei este Sorin Gabriel Strutinsky, cu 99% din capitalul social, diferenţa de 1% aflându-se în posesia asociatului persoană juridică Kld Services SRL, controlată tot de Strutinsky. Până în aprilie 2014, Tutun şi Ziare SRL a fost deţinută de societatea Conpress Group, firmă deţinută de acesta alături de Radu Ştefan Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu şi defunctul Mihail Gheorghe Cârciog. Tutun şi Ziare declara, la sfârşitul anului 2012, o cifră de afaceri de 131.884.069 de lei, o pierdere de 914.705 lei şi 80 de angajaţi.

 Alte investiţii în afacerile cu ziare

În decembrie 1997, se înfiinţează Mediapress Investment SRL, unde Sorin Strutinsky deţine 45% dintre părţile sociale, Paul Marius Vijloi - 53%, iar Apex Editare Difuzare Tiparire Import Export Consignatie SRL şi Mira Pres SRL, câte 1%. Administratori sunt Paul Marius Vijloi, Daniel June, Remus Felecan şi Bogdan Laurenţiu Irimia. Capitalul social al firmei din Craiova este de 230.000 de lei. La finele lui 2013, declara o cifră de afaceri de 19.973.661 de lei, un profit de 113.421 de lei şi avea 149 de salariaţi.
 
La secol nou, afaceri noi. Astfel, în anul 2001, ia fiinţă o altă firmă de răsunet - Ideea Contrast SRL, unde Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky deţin câte 33% dintre participări, iar Marius Petre Săvulescu, 1%, cel din urmă fiind şi administrator al firmei. Capitalul social vărsat este de 32.200 de lei. Firma din Sinoe se ocupă de „comerţul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc“ şi declara, la finele lui 2013, o cifră de afaceri de 1.275.632 de lei, un profit de 196.887 de lei şi 11 angajaţi.
 
În anul 2002, se pun bazele Te-Press SRL, unde Strutinsky (85%) este asociat cu Vasi Sorin Dobrică (15%), cel din urmă fiind şi administrator. Firma din Târgovişte are un capital social de 200 de lei, iar în ultimii ani a avut un parcurs ascendent, declarând, în decembrie 2013, o cifră de afaceri de 2.951.787 de lei şi un profit de 655 de lei, având însă zero angajaţi. Firma se ocupă de „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate“.

De la presă la construcţii

Anul 2003 vine cu înfiinţarea altor trei SRL-uri: Sorygab Press SRL, Property Partners Constanţa SRL şi Sebring Consulting SRL. În prima, Sorin Strutinsky (75%) este asociat cu Mihăiţă Faitar (25%), cel din urmă fiind şi administratorul firmei din Medgidia, ce are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie în magazine specializate“. Firma declara, în 2013, o cifră de afaceri de 1.115.479 de lei şi o pierdere de 11.552 de lei, fără niciun angajat. Property Partners Constanţa SRL are ca asociaţi cu părţi egale pe Sorin Strutinsky şi SC Property Partners SRL, cea din urmă fiind şi administrator al agenţiei imobiliare ce are un capital social de 200 de lei. Firma apare în prezent ca având mandatul expirat al administratorilor. În Sebring Consulting SRL, Sorin Strutinsky (50%) este asociat cu Avramiuc Traian şi Adrian Dinu, care au câte 25% dintre participări în firmă, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii. Firma are ca obiect de activitate „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“. La finele lui 2013, firma raporta o cifră de afaceri de 896.327 de lei, un profit de 17.412 lei şi zece salariaţi.

Anul 2005 a fost anul Tutun şi Ziare... În ianuarie se înfiinţează Tutun şi Ziare SRL cu sediul în Iaşi, unde sorin Strutinsky deţine 80% din părţile sociale iar Tutun şi Ziare SRL (firma-mamă, înfiinţată în 1997) – 20%. Administrator este un anume Biciagă Ionuţ, iar firma are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate “. Capitalul social al firmei este de 250 de lei, iar în 2013 compania declara o cifră de afaceri de 8.348.433 de lei, un profit de 24.409 lei, având 37 de angajaţi.
 
În luna august ia naştere Tutun şi Ziare Retail SRL, unde Strutinsky deţine 1% şi are şi calitatea de administrator, diferenţa aparţinând SC Conpress Group SRL. Firma acelaşi obiect de activitatea ca şi precedentă, iar la finalul anului 2013 declara o cifră de afaceri de 11.864 de lei, o pierdere de 2.695 de lei şi 0 salariaţi.
 
Anul 2007 a fost anul afacerilor cu familia Turlică. Înfiinţate în aprilie, respectiv în augusta, Gesira Tur SRL şi SC Granitul Dobrogean SRL sunt controlate în proporţii egale de Sorin Strutinsky şi de Gheorghe Turlică, iar administrator apare Simona Mihaela Turlică. Firmele se află din 2010 în întrerupere temporară de activitate.
 
Firma Efimeris Services SRL a fost fondată în februarie 2008. Alături de Sorin Strutinsky (95%), care are şi calitatea de administrator, asociată mai este şi persoana juridică KLD Services SRL (5%). Capitalul social al firmei care se ocupă de comerţul cu ridicată nespecializat este de 210 lei. La finele lui 2013 SRL-ul avea o cifră de afaceri de 18.000 de lei, un profit de 4.669 de lei şi niciun salariat. 
 
În acelaşi an, dar în luna noiembrie se înfiinţează Consorţiu Antreprenorial Constanţa SRL şi Beton Expres SRL, cu un capital social de 200 de lei, avându-i că asociaţi cu cote egale pe sorin Strutinsky şi SC Ircosol Delta SRL. Administrator apare, în ambele situaţii, Miguel Sanchez Infante Padilla. Prima societate are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale “. În decembrie 2013 firma raporta o cifră de afaceri nulă, o pierdere de 1.148 de lei şi niciun salariat. Cealaltă firmă se ocupă – previzibil – de fabricarea produselor în beton pentru construcţii. Şi aici regăsim doar o pierdere de 1,148 de lei, în rest cifre nule.
 
Anul 2009 reprezintă anul de înfiinţare al firmei KLD Services SRL, pe care o vom regăsi ulterior ca persoană juridică asociată sau administrator în mai mult firme. Firma este controlată de Sorin Strutinsky (99%), alături de Mihaela Elvira Gherasim Tănase care deţine şi calitatea de administrator. Firmă din Constanţa are sediul în „cartierul general “al altor afaceri de răsunet – Aleea Muzicii din municipiul Constanţa. Având un capital social de 40.000 de lei, compania se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii “. Firma, cu doar un salariat, declară la finele lui 2013 o cifră de afaceri de 559.626 de lei şi un profit net de 74.257 de lei. 
 
În anul 2009, când România începea să cunoască recesiunea, Sorin Strutinsky pune bazele a nu mai puţin de cinci societăţi. În luna ianuarie, după KLD Services, apare SC Hot Slot Management SRL, unde Sorin Strutinsky (50%) este implicat alături de Guagenti Carmelo şi Samazan Michel Germain Noel, care deţin câte 25% din participări. Administrator al firmei care are un capital social de 30.000 de lei apare un anume Lastella Bernard Jean. Firma are ca obiect principal de activitate „Alte lucrări de construcţii n.c.a. “. 0 lei cifra de afaceri şi numărul salariaţilor, însă raportează pierderi de 66.307 lei. 

Mai mult tutun, mai multe ziare...


În luna noiembrie apar alte trei firme din „familia “Tutun şi Ziare. Tutun şi Ziare Bacău SRL are sediul social la Bacău, şi are ca obiect de activitate „comerţul cu amănuntul al ziarelor şi articolelor de papetărie, în magazine specializate şi un capital de 200 de lei. Administrator este Lucian Virgil Vămanu, iar asociat alături de Sorin Strurinsky (95%) este aceeaşi Tutun şi Ziare SRL (5%). La sfârşitul lui 2013 firma care are 34 de angajaţi declara o cifră de 3.024.716 lei şi un profit de 10.273 de lei.
 
 Tutun şi Ziare Botoşani SRL, administrată de Ovidiu Gabriel Burlacu, firma care are un capital social de 74.200 de ei este deţinută de Sorin Strutinsky (99,99%) şi Tutun şi Ziare SRL (0,01%). Firma are acelaşi obiect de activitate ca precedentă, iar în decembrie 2013 raporta o cifră de afaceri de 1.053.371 de lei şi pierderi de 199.614 lei, având 20 de salariaţi.
 
Tutun şi Ziare Neamţ SRL, cu sediul la Bacău, are acelaşi obiect de activitate ca şi precedenta şi un capital de 200 de lei. Administrator este Lucian Virgil Vămanu, iar asociat alături de Sorin Strutinsky (95%) este aceeaşi Tutun şi Ziare SRL (5%). Având 37 de salariaţi, firma declara în decembrie 2013 o cifră de afaceri de 2.661.945 de lei şi un profit de 9.388 de lei.
 
În anul 2010, în ianuarie, apare firma G Point Outdoor Advertising & More SRL, având un capital social de 10.000 de lei. Asociaţii cu cote egale de participare – Sorin Strutinsky şi Grand Source Investments Limited (prin Narin Mehmet) sunt totodată şi administratori. Societatea apare însă ca având mandatul administratorilor expirat. Roca Oil SRL, fondată în lună martie, este deţinut în procente egale de Strutinsky, Adrian Emil Arendt şi Rodica Chirea, ultima fiind totodată şi administratorul firmei care are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicată al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi al produselor derivate “. La finalul anului 2013 firma declara doar cifre nule.
 
În acelaşi an, dar în luna octombrie, apare afacerea North Bridge Energies SRL, unde asociat majoritar şi administrator este norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen (36,66%), restul fiind împărţit în mod egal între Sorin Strutinsky şi North Bridge Group LTD. Societatea care are capitalul social în valoare de 212.000 de lei are ca obiect de activitate „producţia de anergie electrică “. Cu şase salariaţi şi fără cifră de afaceri, firma declara pentru anul 2013 pierderi de 33.234 de lei, figurând în prezent cu o întrerupere temporară de activitate.
 
În anul 2011 se înfiinţează, la neamţ firma Relax Bicaz SRL, unde Sorin Strutinsky (40%) este implicat alături de Icar Tours Constanta SRL (30%) şi Lucian Virgil Vămanu. Ultimul, împreună cu Florin Gheorghe Bărhălescu (fost secretar de stat în turism şi cel care controlează domeniul Icar Torus) sunt şi administratorii societăţii care are un capital social de 300 de lei. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare “. Având şapte salariaţi, firma raporta o cifră de afaceri de 295.150 de lei şi un profit de 14.078 de lei pentru anul 2013.

Afaceri lichidate, dar nu uitate

Acestea nu sunt însă toate firmele care i-au adus faimă şi renumele de „trezorier “lui Sorin Strutinsky. În anul 1993 Strutinsky apărea ca asociat şi administrator în Nicomar Impexnav SRL - Constanţa, în 1999 era implicat ca asociat şi în Concordia Press SA - Constanţa, în 2001 în Difpress SRL - Slobozia, în 2003 în Grim Press (Grupul de Editare, Distribuţie Presa şi Comerţ) SRL – Bucureşti, în 2009 în M&D Farers Înveşt SRL – Constanţa, în 2005 în Relax Bicaz SRL – Botoşani şi Tipoland SRL – Bucureşti, iar în 2004 în Tomis Marketing&Services SRL – Constanţa.
 
Totuşi, văzând cifrele de afaceri ale firmelor, nu putem să nu ne punem întrebarea de unde a făcut Sorin Strutinsky Avere, căci multe dintre companii merg fie pe minus, fie profitul raportat este destul de mic, în comparaţie cu averea pe care o deţine şi care, la un moment dat l-a adus în Topul Forbes 500 cei mai bogaţi Români, cu o avuţie estimată la aproximativ 8 milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii