Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APM şi-a dat acordul Mergem la plajă, aproape de un nou centru de management al deşeurilor

ro

11 May, 2016 00:00 3361 Marime text


Unul dintre marii operatori din domeniul salubrităţii din judeţul Constanţa a început demersurile pentru înfiinţarea unui centru de management integrat al deşeurilor în satul Schitu, arondat comunei Costineşti din judeţul Constanţa. Recent, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a emis acordul de mediu necesar firmei pentru deschiderea acestui centru, în urma cererii înregistrate la începutul acestui an. Astfel, la Schitu, noul centru va avea facilităţi pentru tratarea deşeurilor recepţionate, pentru stocarea temporară, eliminarea finală şi tratarea reziduurilor rezultate din gestionarea deşeurilor.
Amplasamentul noului centru de management al deşeurilor se află în proprietatea Iridex Group Import Export Bucureşti - Filiala Costineşti SRL, unde funcţionează Depozitul ecologic de deşeuri menajere, stradale şi industrial asimilabile acestora şi celelalte facilităţi de tratare şi stocare, fiind situat în extravilanul satului Schitu, parcela A453/15.


 
Suprafaţă totală aferentă depozitului este de zece hectare, suprafaţă care include şi depozitul ecologic de deşeuri existent. În cadrul proiectului „Înfiinţare centru de management integrat al deşeurilor“ se construiesc noi facilităţi şi se modernizează instalaţii deja autorizate. Mai precis, vor fi edificate o hală de depozitare, o parcare pentru personal şi platforme tehnologice. Hala, cu regim de înălţime parter, va avea o suprafaţă de 144 mp, iar parcarea pentru personal va fi o suprafaţă betonată de 134 mp. Se vor construi şi platforme tehnologice, necesare manevrării mijloacelor de transport/utilajelor. Staţia de tratare mecanică şi sortare a deşeurilor reciclabile uscate, având drept scop tratarea şi sortarea mecanică deşeurilor reciclabile uscate colectate amestecat, va avea o suprafaţă de 968 mp. Va mai exista, de altfel, şi un Punct Verde, adică o platformă de beton acoperită, îngrădită, pentru stocarea temporară a deşeurilor neacceptate la depozitare şi care vor fi valorificate/eliminate de către operatori autorizaţi.
 
Decizia de emitere a autorizaţiei de mediu a fost luată în urma verificării documentaţiei depuse şi a amplasamentului, după consultarea publicului şi a autorităţilor publice competente membre ale Colectivului de Analiză Tehnică, pe baza recomandărilor şi a concluziilor raportului privind impactul asupra mediului.
 
Cât despre firma care face această investiţie,  Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL, aceasta a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în satul Schitu, comuna Costineşti. Firma are un capital social subscris de 12.560.260 de lei, asociaţi persoane juridice sunt SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, cu sediul social în Bucureşti (14,506% din capitalul social), Iridex Group Import-Export SRL, cu sediul în municipiul Bucureşti (70,554% din capitalul social), iar persoana fizică Olga Anghel deţine 14,94%. Administratorul societăţii, care se ocupă de „colectarea deşeurilor nepericuloase“, este Florin Pascu, al cărui mandat expiră în august 2016.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Din costinesti 11 May, 2016 08:50 trebuie investigat de cineva.....