Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apele Române impun colectarea selectivă a deşeurilor

ro

16 Sep, 2010 00:00 2098 Marime text

După ce în această vară Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a demarat un parteneriat pentru colectarea selectivă a deşeurilor în Vama Veche, care a avut un real succes, conducerea ABADL a decis, pentru anul viitor, implementarea proiectului în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

Protocolul a fost încheiat pentru Vama Veche cu nu mai puţin de şase parteneri: SC Eco-Rom Ambalaje SA, Socum Trans SRL, Uranus SA, Iridex Group Import Export SRL, Asociaţia Gastro Muzical Internaţional „Papa la Şoni“ şi Centrul pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă. Acordul a vizat realizarea proiectului „Vama Veche - zonă liberă de PET-uri. Menţine plaja curată“, iar părţile semnatare s-au obligat să îşi ofere sprijinul necesar pentru curăţarea şi menţinerea curăţeniei pe plaja din Vama Veche. În zona plajelor au fost amenajate platforme cu containere de colectare selectivă, precum şi pubele pentru gunoiul menajer. De asemenea, pe parcursul întregului sezon, voluntarii i-au informat pe turiştii cazaţi la corturi despre importanţa strângerii deşeurilor şi aruncarea acestora în containerele special amenajate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioana21 16 Sep, 2010 13:43 Este bine ca s-a facut si campanie de informare si s-au luat masuri privind asigurarea infrastructurii, dar trebuie neaparat sa fie prevazute si implementate si niste masuri coercitive in cazul (si va fi cazul) in care oamenii nu respecta regulile de colectare selectiva.