Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apa marii, buna si foarte buna de imbaiere

ro

13 Aug, 2009 02:36 4719 Marime text

851244916542__litoral.jpgCalitatea apei de îmbăiere pe plajele litoralului românesc este bună şi foarte bună.

Rezultatele analizelor privind calitatea apei Mării Negre pe porţiunile de plajă dintre Năvodari şi Costineşti, valabile pentru perioada 10 - 16 august, indică faptul că turiştii se pot scălda liniştiţi în mare. Astfel, apele Mării Negre sunt foarte bune pentru îmbăiere în staţiunile Eforie Sud II (Casino), Costineşti II (Forum), Mamaia (zona I - IV) şi bune în staţiunile Cordon Eforie I - II, Eforie Nord I - II, Costineşti I. Calificativele au fost acordate pe baza valorilor parametrilor de referinţă, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 459/2002. În concluzie, în aceste zone, apele nu prezintă niciun risc pentru sănătatea turiştilor. Probele au fost colectate din 25 de puncte, iar parametrii monitorizaţi au fost: coliformi totali, E. coli, enterococi, Salmonella, pH, CBO5 (consum biochimic de oxigen).
În fiecare săptămână, voluntarii organizaţiei Mare Nostrum pot fi întâlniţi pe plajă, unde răspund solicitărilor de informare venite din partea turiştilor. Tot de la ei, turiştii pot obţine materiale informative despre apele de îmbăiere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GEORGE 13 Aug, 2009 12:27 Sa le fie rusine autoritatilor abilitate(DSPJ,primarie, CJC,ministerul sanatatii si respectiv al turismului,DADL,etc.), sa se ocupe de "igiena" apelor M.Negre.Nu-i duce capul, la NIMIC, pe acesti hoti care, nu conduc daca, de problemele de sanatate publica, se ocupa un ONG. Rectificare: ii duce capul, doar la furat din banii publici, atunci cand se afla in fata "cascavalului", adica la guvernare.