Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important de la Primăria Constanţa. Ce se întâmplă de astăzi. Unde va apărea imaginea „cap de mort”

ro

06 Mar, 2017 13:00 9379 Marime text
Primăria Constanța anunţă că astăzi, 6 martie, încep acțiunile de deratizare, pe domeniul public al municipiului Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia și se vor desfășura etapizat, în toată perioada sezonului estival 2017.
 
Operațiunea de deratizare se va executa săptămânal prin amplasarea de momeli toxice în crăpături, galerii, guri de canalizare sau protejate în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător și conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).
 
Stațiile de intoxicare vor fi amplasate în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora, anunţă Primăria Constanţa într-un comunicat de presă.
 
Ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării vor fi strânse și depozitate în magazia prestatorului fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract, conform comunicatului citat.
 
În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se complează cu momeala proaspată. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozatoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală.
 
„Populația trebuie să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea “cap de mort” și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene”, se mai precizează în comunicat.
 
În perioada 6 – 17 martie vor fi amplasate în toate cartierele municipiului Constanța aproximativ 3.000 buc. “Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde  au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!”, transmite Primăria Constanţa.
 
„De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să  efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor și  gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de  câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanta nr. 164/2014 art. 3, alin. 3, art. 4  și art. 5 alin. (1)”, se încheie astfel comunicatul. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii