Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajările nelegale făcute de Cristian Moldovanu, din nou în atenţia acţionarilor - Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“

ro

02 Oct, 2015 00:00 2589 Marime text

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK) convoacă Adunarea Ordinară a Acţionarilor pe data de 29 octombrie, ora 12.00. În cazul în care condiţiile de cvorum nu se vor întruni la data menţionată, întrunirea va avea loc pe 30 octombrie.
 

Pe ordinea de zi se află următoarele puncte: 
 
- Aprobarea completării acţiunii înaintate la Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 1982/212/2015 împotriva lui Cristian Carsium Moldoveanu, în calitate de administrator al SC Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“.
 
- Aprobarea componenţei variabile a administratorilor SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare: „Remuneraţia membrilor CA este stabilită de CA. Ea este formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară şi, dacă este cazul, dintr-o componentă variabilă, constând într-o cotă de participare la profitul net al societăţii, o schemă de pensii sau o altă formă de remunerare pe baza performanţelor.“
 
- Ultimul punct de pe ordinea de zi constă în informarea cu privire la rezultatul selecţiei realizate de Ministerul Transporturilor pentru postul de administrator vacant din cadrul CA al SC Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA.
 
„Este vorba despre raportul Curţii de Conturi, care a avut ca obiect circa 20 de angajări ilegale la aeroport, ceea ce a cauzat un prejudiciu de 170.000 de lei. Am urmat procedura normală. Nu am rezolvat pe cale amiabilă problema, de aceea ne-am adresat instanţei. Nu pot da însă detalii despre completarea acţiunii. Acestea vor fi prezentate la Adunarea Generală a Acţionarilor“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Ionuţ Bogdan Artagea, actualul director al AIMK.

Trei procese pe rol 

Pe rolul Judecătoriei Constanţa există trei dosare în care fostul director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“, Cristian Carsium Moldovanu, a fost dat în judecată de actuala conducere. Pe data de 29 iulie 2015, a fost înregistrat dosarul nr. 19670/212/2015, secţia Civilă, cu obiectul „acţiune în răspundere contractuală - pretenţii“. Părţile dosarului sunt: SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA - reclamant şi Cristian Carsium Moldovanu - pârât. A doua zi, pe 30 iulie, a fost înregistrat dosarul nr. 19813/212/2015, secţia Civilă, cu obiectul „îmbogăţirea fără justă cauză“. Părţi în dosar apar SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA, în calitate de reclamant, şi Cristian Carsium Moldovanu, în calitate de pârât. În aceeaşi zi, a fost înregistrat şi dosarul nr. 19812/212/2015, secţia Civilă, cu obiectul „acţiune în răspundere contractuală“. Reclamant este tot SN Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ SA, iar pârât, acelaşi Cristian Carsium Moldovanu.
 
Deocamdată, magistraţii nu au stabilit termen de judecată în niciunul dintre cele trei dosare.

De la CJC, la şefia Aeroportului

Carsium Cristian Moldovanu, fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, a devenit director al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ în iunie 2013. Acesta s-a angajat în cadrul CJC după ce lucrase ca reporter la Radio Neptun şi la Jurnal de Constanţa, în 2004. A devenit purtător de cuvânt al CJC, iar în decembrie 2007, la propunerea preşedintelui instituţiei, a fost numit reprezentant al Judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“. La acea vreme, numirea s-a făcut ţinând cont că CJC tocmai intrase în posesia a 20% dintre acţiunile aeroportului. La începutul anului 2013, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie, iar acelaşi consiliu l-a desemnat în funcţia de director general. Pe 17 noiembrie 2014, acesta şi-a dat demisia. În aceeaşi zi, Consiliul de Administraţie al AIMK a decis numirea unui director general interimar, în persoana lui Ionuţ Bogdan Artagea, director operaţional în cadrul instituţiei.
 
Citeşte şi
Cristian Moldovanu, fostul şef al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“, chemat la judecată pentru „îmbogăţire fără justă cauză“


 
Aeroportul Mihail Kogălniceanu are un nou director general interimar
 
UPDATE. E convocat CA-ul extraordinar: Moldovanu a demisionat de la conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu
 
„Îl scoatem afară cu pietre“: Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu a întrerupt negocierea contractului individual de muncă
 
Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în atenţia Corpului de Control al Ministerului Transporturilor
 
Breșă de securitate la Aeroportul Mihail Kogălniceanu: Directorul Cristian Moldovanu nu deține certificat ORNISS?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii