Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta privind cheltuirea fondurilor destinate dependentilor de droguri

ro

09 May, 2003 00:00 651 Marime text

Prim-ministrul cere sa se cerceteze o noua enigma

Cartea alba a descentralizatelor * Programe si fonduri pentru prevenirea prabusirii malurilor in zona litorala * O noua verificare a constructiilor de pe litoral * Furturile organizate vor fi disecate de parchet si Politie

Ca urmare a recomandarilor ministrului Administratiei publice, Octav Cozmanca, serviciile descentralizate si regiile autonome au fost convocate, ieri, pentru a li se solicita intocmirea unui program punctual de actiuni pentru intervalul 2003-2004. Programul trebuie sa cuprinda obiectivele si prioritatile institutiilor statului cu reprezentare teritoriala, asigurarea fondurilor necesare realizarii acestuia, altele decat cele cuprinse in programul de dezvoltare economica si sociala pe anul in curs. Reprezentantul guvernului in teritoriu a apreciat ca aceste programe trebuiesc finalizate si depuse pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Acesta a atras atentia sefilor de servicii descentralizate asupra aplicarii corecte a legii acceptarii tacite si a solicitat serviciilor cu atributii de control, o noua verificare a constructiilor de pe litoral. O alta problema asupra careia au fost atentionati sefii de servicii descentralizate este cea a prabusirii malurilor in zona litorala, in special in sudul judetului. Reprezentantilor Directiei Agricole, Inspectoratului in Constructii, Directiei Apelor Romane si primariilor din sudul litoralului li s-a solicitat studii in teren si intocmirea unui program cu necesarul si sumele aferente executarii lucrarilor in vederea consolidarii malurilor si prevenirii prabusirii acestora. Programul urmeaza sa fie inaintat Executivului.

Verificarea fondurilor privind tratamentul consumatorilor de droguri

Incepand de astazi, un corp de control format din reprezentanti ai Garzii Financiare, Directiei de Finante si Directiei de Sanatate Publica au misiunea de a verifica modul in care au fost utilizate fondurile in fiecare unitate spitaliceasca. Prioritare sunt verificarea modului de cheltuire a banilor destinati tratamentelor pentru consumatorii de droguri inregistrati, precum si a cheltuielilor materiale specifice spitalelor. Controlul modului de folosire a banilor pentru consumatorii de stupefiante este o solicitare expresa a primului- ministru Adrian Nastase. Aceasta actiune este binevenita in contextul in care, oficial, numarul consumatorilor de droguri din judet este infim, in raport cu sumele imense raportate pentru tratamentul acestora. Totodata, trebuie specificat faptul ca sectia de dezintoxicare de la Palazu Mare nu mai functioneaza.

Accesul pe plaja de la 2 Mai va fi blocat

Reprezentantii administratiei judetene au solicitat Inspectoratului de mediu, Directiei de Sanatate Publica si autoritatilor locale din zona, ca, in cel mai scurt timp, sa ia masuri pentru blocarea accesului pe plaja din 2 mai. Blocarea camparii pe aceasta plaja se va realiza cu bariere si pietre mari. Autoritatile apreciaza ca se impune acest lucru, dat fiind faptul ca atat conditiile de campare cat si cele de imbaiere nu sunt decente si, oricand, in zona se pot declansa focare de infectie. Institutiile descentralizate cu competente in rezolvarea cazurilor de coruptie au fost practic somate ca, in termen de o saptamana, sa prezinte autoritatilor elemente privind marile delapidari, cum a fost cazul rambursarilor ilegale de TVA, elemente care sa-i demaste pe vinovatii furturilor organizate. Informatiile nu trebuie sa intre sub incidenta secretului cercetarii desfasurate de Parchet.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii