Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de zeci de mii de lei şi dosare penale Comisarii de la Protecția Consumatorilor, în control în Eforie. Care sunt firmele cercetate

ro

15 Aug, 2015 00:00 2057 Marime text
Amenzi de zeci de mii de lei şi dosare penale pentru evaziune fiscală în urma unui control efectuat ieri, în Eforie, de comisarii de la Protecţia Consumatorilor împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța. Aceștia au verificat mai multe restaurante și hoteluri din stațiune și au confiscat zeci de kilograme de alimente stricate, iar administratorul unui complex hotelier a ajuns în vizorul autorităţilor fiscale.
 
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit în bucătăria unei vile de trei stele din Eforie Nord carne tocată expirată și mezeluri fără termen de valabilitate. Proprietarul s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei și cu bucătăria închisă până la remedierea deficiențelor.
 
„Este o lipsă totală de respect faţă de consumator!”, a scris Marius Alexandru Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pe pagina sa oficială de Facebook.
Polițiștii au constatat, la un complex hotelier din Eforie Sud, că administratorul acestuia nu a înregistrat în evidențele contabile sumele de bani încasate de la turiști în perioada 4 iunie - 13 august, cu o valoare de peste 70.000 de lei. Același complex comercial a subînchiriat diferite spații comerciale, încasând 21.500 de euro, sumă pe care nu a declarat-o la autoritățile fiscale. Bărbatul de 63 de ani este cercetat acum pentru evaziune.

În total, s-au dat amenzi de peste 40.000 de lei și au fost confiscate peste 200 de kilograme de carne. Menţionăm că, în urma acţiunii de la Eforie, sunt cercetate penal firmele SC Ozal SRL şi SC Ozalp SRL.

Cine sunt firmele cercetate

Ozal SRL este o firmă înființată în anul 1992, cu sediul în Tecuci, județul Galați. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului la 14 august 2015, firma a fost radiată în 7 aprilie 2006.
Ozalp SRL este o firmă înființată în anul 1993, cu sediul în Eforie Sud, județul Constanța, ce are ca principală activitate „restaurante”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 14 august 2015, asociați și administratori în firmă sunt Sevki Gokhan Ozalp, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 10%, și Ejder Hagimurat, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 90%. Aceștia nu mai figurează în nicio altă firmă. Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, firma a declarat o cifră de afaceri de 168.155 DE lei, un profit zero și zero salariați.

Sursa foto: Facebook Marius Alexandru Dunca
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii