Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendată de CJPC Constanţa Aqualand-ul lui Dumitru Cilibia şi al Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu îşi caută dreptatea în instanţă

ro

09 Dec, 2014 00:00 4567 Marime text
Pentru că, în anul 2013, a fost amendată cu 5.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa (CJPCC), societatea Aqualand SA a apelat la instanţă.

Pe rolul Tribunalului Constanţa, pe data de 5.12.2014, a fost înregistrat dosarul nr. 24140/212/2013, cu obiectul „anulare proces verbal de contravenţie ANPC 0606297“, materie „contencios administrativ şi fiscal“, stadiu procesual - apel. Părţile dosarului sunt SC Aqualand SA, în calitate de petent, şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, prin Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, în calitate de intimat. „Este vorba despre o amendă în valoare de 5.000 de lei, aplicată de CJPCC pentru mai multe deficienţe. Controlul a avut loc în urma unei reclamaţii de la o persoană care s-a răsturnat cu un colac în parcul Aqua Magic. Este un proces care a fost deja câştigat de ANPC, dar societatea amendată a făcut apel“, a declarat comisarul-şef al CJPC Constanţa, Mihai Perifan.

Din datele Registrului Comerţului

Înregistrată în anul 2002, SC Aqualand SA are sediul social în Mamaia, Parc Aqua Magic. Firma are un capital social subscris de 1.200.000 de lei, integral vărsat, compus din 1.000 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 1.200 de lei. Asociaţii societăţii sunt Laura Bianca Buşu (născută pe 20.05.1972, în Constanţa), care deţine 100 de acţiuni (10% din capitalul social), Dumitru Ion Cilibia (născut pe 28.10.1938, în Botoşani), care deţine 758 de acţiuni (75,8% din capitalul social) şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (născută pe 23.06.1963, în Constanţa), care deţine 42 de acţiuni (4,2% din capitalul social), precum şi Lista de acţionari care deţin împreună 100 de părţi sociale (10% din capitalul social). Administratorul societăţii este Clubo Galactic SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan, al cărui mandat expiră pe data de 21.03.2018. Şerban Georgiana-Andreea reprezintă administratorul Clubo Galactic SRL. Activitatea principală a societăţii este legată de „alte activităţi recreative şi distractive“.

Cine este Dumitru Cilibia

Dumitru Cilibia este cunoscut ca fiind şeful Petroconst, firmă care a câştigat, de-a lungul timpului, multe contracte de la Primăria Constanţa. Dumitru Cilibia este asociat cu o serie de persoane care şi-au făcut un renume pentru faptul că au pus mâna pe contracte grase de la autorităţile locale. Cilibia este asociat şi în Allclass SRL, alături de fostul viceprimar al Constanţei şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. De asemenea, ginerii lui Cilibia, Octavian Buşu şi Tiberiu Curt, sunt şi ei asociaţi în Karisma Development SRL cu fiul fostului viceprimar de la Constanţa, Andrei Nemirschi. Registrul Comerţului arată că Buşu Laura Bianca este asociată în societăţile Aries Shipping Agency SRL, Petroproiect SRL din Braşov, Ticomar SRL, Triton Marine Oil SRL, Enmeco SRL (suspendare temporară de activitate).

Afacerile Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

Registrul Comerţului arată că Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este asociată în societăţile Galatap SRL, Galamob SRL (lichidare), Galatap SRL (lichidare), Termoinstal Construct SRL (radiată). Este administratorul firmelor Holland Development SRL, Mehmetoglu SRL, Bulevard SA, Millenium Global Development SA, Mega Development SRL, Holland Development Group SA, Termoinstal Construct SRL, Aqualand SA, Contest SRL, Wynn Resort SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL, dar şi cenzor la SC Mobitom SA. Majoritatea societăţilor care o menţionează în documente pe Sorina-Gina Hortolomei-Moscu au fost asociate, de-a lungul timpului, cu numele primarului Radu Mazăre. Ba mai mult, câteva dintre ele ar fi fost implicate în retrocedările aparent ilegale şi sunt menţionate în celebrul dosar instrumentat de DNA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii