Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul SUA participă la şedinţa Patronatului Apei

ro

08 Dec, 2011 01:00 1781 Marime text
cap_5.jpgŞedinţa Comitetului de Conducere şi a membrilor Patronatului Român al Apei va avea loc astăzi în capitală.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa şi ambasadorul SUA - Excelenţa Sa Mark Gitenstein, ataşatul comercial al Ambasadei SUA - Keith Kirkham, dar şi reprezentanţii unor companii de profil din Statele Unite. În ultimii ani, Patronatul a devenit o structură a cărei activitate susţine şi demonstrează că operatorii de profil au un standard de calitate ridicat în ceea ce priveşte activitatea lor de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare. Patronatul Român al Apei a reuşit să devină o punte solidă de legătură între operatorii regionali şi autorităţile guvernamentale de profil, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, reuşind să stabilească relaţii de colaborare, dar şi de comunicare cu cele mai înalte foruri administrative ale unor ţări aflate pe primul loc în ceea ce priveşte tehnologia la nivel de vârf. Totodată, iniţiază, elaborează şi promovează strategii şi programe de dezvoltare ale sectorului şi, nu în ultimul rând, periodic, organizează diverse seminarii şi întâlniri cu participare internaţională. În urma acestor acţiuni, reprezentanţii Patronatului Român al Apei au reuşit să pună bazele unor colaborări internaţionale solide şi viabile pe termen lung atât cu Guvernul Statelor Unite prin Ambasada SUA la Bucureşti, cât şi cu companiile americane.

Schimburile de experienţă şi proiectele iniţiate cu Guvernul Statelor Unite sunt recunoscute şi apreciate de ambele părţi. Prezenţa ambasadorului SUA vine ca o reconfirmare a legăturilor special formate. De asemenea, vor participa şi reprezentanţii unor companii de profil din Statele Unite. Pe lângă aceştia, la şedinţă vor mai participa Dana Crăciunescu - directorul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din România, Mircea Matei - preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunale, Burnar Florian - director Direcţia Programare şi Evaluare POS Mediu, dar şi reprezentanţii celor mai puternice companii de profil din ţară.

Printre subiectele prinse pe ordinea de zi a şedinţei figurează şi „Evoluţia dialogului social în sectorul serviciilor de apă" şi prezentarea raportului privind starea serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii