Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile de la Constanţa vor dura trei zile Doctorii cer Consiliului Medicilor din România supravegherea scrutinului

ro

18 Nov, 2015 00:00 2935 Marime text


Colegiul Medicilor din Constanţa se pregăteşte de alegeri. Primul tur de scrutin este programat pentru trei zile: 28, 29 noiembrie şi 1 decembrie. Alegerile sunt organizate pentru desemnarea membrilor Adunării  Generale, Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor din Constanţa şi Comisiei de Cenzori a Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa. Cadrele medicale constănţene pot să-şi depună candidaturile până pe data de 23 noiembrie.
 
Pe masa preşedintelui României, Klaus Iohannis, se află proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 95/2006. Este vorba despre modificarea articolului 449, alineatul 3, care va avea următorul conţinut: „Numărul maxim de mandate în organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional se stabileşte de către Adunarea generală naţională şi este prevăzut în Regulamentul de organizare şi funcţionare al CMR“. Mai pe româneşte, se doreşte ca la şefia colegiilor medicilor din România să rămână aceleaşi persoane mai mulţi ani la rând. 
 
Unul dintre medicii constănţeni care şi-au anunţat intenţia de a candida pentru un loc ca membru în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa este Mihai Onciu, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa. Acesta a declarat că, împreună cu un grup de medici, printre care se află dr. Victoria Bădărău, conf dr. Radu Baz, prof. dr. Ion Bordeianu, dr. Stere Buşu, dr. Diana Cârjaliu-Meliu, conf. dr. Camelia Ciobotaru, dr. Laura Condur - preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis“ Constanţa, conf. dr. Eugen Dumitru, conf. dr. Cristina Mihai, şef lucrări dr. Răzvan Popescu, prof. dr. Vlad Tica, a depus în cursul zilei de ieri două cereri: una adresată Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa şi una adresată Colegiului Medicilor din România.
 
„Pentru creşterea gradului de siguranţă şi pentru accesul cât mai facil la vot al tuturor medicilor din Constanţa, solicităm conducerii Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa ca locul desfăşurării votării să fie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi nu la sediul Colegiului, care oferă spaţiu redus, cu un acces limitat medicilor, cu posibilităţi reduse (practic, absente) de parcare. De asemenea, pentru creşterea transparenţei procesului electoral, solicităm existenţa mai multor observatori“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, dr. Mihai Onciu.


 
„Solicităm ca cererea pe care o adresăm Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa să fie luată în discuţie, chiar în şedinţa din această seara (n.r. ieri-seara)“, a ţinut să sublinieze Mihai Onciu.
 
Nu în ultimul rând, cadrele medicale constănţene vor mai solicita Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România să revină la o zi de alegeri, şi nu la trei.
 
„Primul tur de alegeri s-ar putea desfăşura pe data de 29 noiembrie, iar turul doi, pe data de 6 decembrie. Un proces electoral, indiferent de nivel sau instituţie, se desfăşoară într-o singură zi, eventual în două tururi, pentru eficienţa procesului electoral şi a gradului de transparenţă electorală. Tot Consiliului Medicilor din România îi vom solicita să delege un reprezentant pentru supravegherea alegerilor de la Constanţa“, a adăugat medicul Mihai Onciu.
 
„În calitate de membru al Colegiului Judeţean al Medicilor Constanţa, dar şi de candidat la alegerile actuale, doresc alegeri libere şi corecte“, a conchis şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Ce spune Gabriela Dascăl, preşedintele Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa

În prezent, preşedintele Colegiului Medicilor din Judeţul Constanţa este, din anul 2004, Gabriela Dascăl. Întrebată dacă va candida, răspunsul a fost afirmativ. „Dacă modificarea legislativă va fi publicată în Monitorul Oficial până pe 23 noiembrie, voi candida“, ne-a dezvăluit Gabriela Dascăl.
 
Precizăm că preşedintele Colegiului Medicilor din România - filiala Constanța se referă la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 95/2006, care se află pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. Medicul Gabriela Dascăl a mai spus că decizia desfăşurării procesului electoral timp de trei zile aparţine Colegiului Medicilor din România: „Nu este decizia mea. Există regulamentul electoral la nivel naţional.“
 
În ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor la sediul Colegiul Medicilor din Judeţul Constanţa, despre care medicii spun că este mic şi nepotrivit desfăşurării scrutinului, Gabriela Dascăl ne-a comunicat că aceasta este decizia Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din Constanţa. „Alegerile se vor desfăşura la sediile colegilor din ţară, aşa cum prevede regulamentul electoral“, a punctat Gabriela Dascăl.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii