Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afganistan. Misiunea Batalionului 151 Infanterie ”Lupii Negri”-Iași la final. Acum șase luni înlocuia Batalionul 341 Constanța. Cine îi schimbă pe ieșeni

ro

29 Aug, 2017 02:22 4111 Marime text
Militarii Batalionului 151 Infanterie Protecție a Forței "Lupii Negri" din Iași își vor încheia mâine cea de a 11-a misiune în teatre de operații.

Începând din luna februarie, când s-a făcut transferul de autoritate odată cu plecarea militarilor Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței ”Rechinii Albi”, din Topraisar, județul Constanța, ei au participat la misiunea Resolute Support, desfășurată de NATO în Afganistan, fiind apreciați de partenerii americani și bulgari împreună cu care și-au desfășurat activitatea.
 

"Batalionul este la a 11-a misiune într-un teatru de operații din afara țării. În Afganistan ne găsim pentru a patra oară cu efectivul complet al batalionului și a cincea oară dacă luăm în calcul și o companie pe care am asigurat-o către o altă structură din Armata României.

Acest lucru a avut un impact pozitiv asupra misiunii pe care tocmai am încheiat-o, datorită faptului că am avut militari deosebit de experimentați, militari care cunosc zona de operații și în mod special cunosc modul de lucru cu partenerii americani", a declarat comandantul Batalionului 151 Infanterie Protecție a Forței "Lupii Negri", locotenent-colonelul Gabriel Turculeț, pentru Agerpres.

 
 
După șase luni de activitate în Baza Militară Aeriană Kandahar, comandantul Gabriel Turculeț și subofițerul de comandă, plutonierul adjutant principal Constantin Ionel, au fost decorați de partenerul american cu "The Meritorious Service Medal", una dintre cele mai importante distincții ale Armatei Statelor Unite ale Americii.
 
Batalionul 151 Infanterie Protecție a Forței "Lupii Negri" a executat misiunile specifice de asigurare a protecției forței în zona de apărare terestră apropiată a Bazei Militare Kandahar, în perioada februarie — august 2017, în scopul sprijinirii Comandamentului TAAC South (Train, Advise and Assist Command South) în executarea misiunilor de instruire, consiliere și asistență a Forțelor Naționale Afgane.
 

Militarii Batalionului 151 au transferat misiunile din Afganistan unui alt batalion românesc — Batalionul 280 Infanterie Protecție a Forței "Brave Hearts" din Focșani.

 
Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Nationale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii