Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceriştii constănţeni au protestat împotriva controalelor ANAF Iulian Gropoşilă - „Suspendarea activităţii unei firme este abuzivă şi aduce prejudicii“ (galerie foto)

ro

03 Apr, 2015 00:00 3539 Marime text
„ANAF dărâmă economia României“, „Vrem respect!“, „Stop jihadului ANAF!“, „Stop abuzurilor!“, „Vrem legi normale şi corecte!“, „Nu ne închideţi pentru o pâine“ - sunt câteva dintre sloganurile scandate, ieri, în faţa Prefecturii Constanţa de câteva zeci de agenţi economici.

Membrii Patronatului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai mediului de afaceri constănţean, au protestat, ieri, în faţa Prefecturii Constanţa faţă de acţiunile din ultima perioadă ale Direcţiei Antifraudă. „Inspectorii ANAF au dat dovadă de exces de zel suspendând activitatea a zeci de agenţi economici, pentru sume derizorii găsite, în plus sau în minus, în casa de marcat. Unica metodă de a opri acest abuz din partea organelor de control ale ANAF asupra întreprinzătorilor constănţeni este de a ieşi în stradă, de a acţiona solidar și de a pune presiune pe cei pe care i-am încredinţat să guverneze statul, nu doar să-şi umple buzunarele“, susţin organizatorii protestului, Patronatul IMM Constanţa. „Pe 21 martie, am avut un control care a durat de la 1 noaptea, la 8 dimineaţa. Ne-au controlat ca pe ultimii infractori. Casa a ieşit OK, inventarul a ieşit OK, greşeala noastră - pe care ne-am şi asumat-o, dar pentru care nu cred că meritam amenda asta şi închiderea pentru 30 de zile -, a fost că am vândut bilete pentru un concert al unui DJ din Bucureşti fără să eliberăm bon fiscal pe fiecare tichet. În schimbul biletului, dădeam o băutură la bar pentru care se elibera bon fiscal“, a declarat proprietarul Cuba Cafe&Bar din Constanţa, care a fost sancţionat cu 20.000 de lei. „Să vină o echipă de control o dată la şase luni, un an, doi ani, în funcţie de ce activitate ai. Dar să aibă o procedură. Ei să ştie ce verifică, tu să ştii ce pregăteşti. Acum, fiecare verifică orice îi trăsneşte prin cap, numai să te găsească pe deranj cu ceva“, ne-a dezvăluit un alt agent economic. Oamenii cer ca inspectorii ANAF să dispună închiderea afacerilor doar după un avertisment. „Toate controalele Fiscului care se încheie cu suspendarea activităţii unei societăţi aduc prejudicii atât statului, care nu va mai încasa bani din taxe şi impozite, cât şi angajaţilor, care vor fi disponibilizaţi. Măsura suspendării este abuzivă şi neconstituţională. Nu este evaziune fiscală dacă ai în casă câţiva lei în plus sau în minus. Faptul că premierul a acceptat să nu se creeze abuzuri este un început bun. Că este vorba de 3 milioane sau de 5 sau de 10, părerea noastră este că trebuie discutat ca măsura coercitivă trebuie să fie proporţională cu veniturile întreprinzătorului“, a declarat Iulian Gropoşilă, preşedintele Patronatului pentru IMM-uri Constanța.

Constănţenii au solicitat Guvernului anularea Ordonanţei 91/2014, care pune presiune pe întreprinzători, au cerut controale normale şi corecte din partea inspectorilor ANAF şi pedepse aplicate proporţional cu gravitatea faptelor identificate. Reamintim că restaurantul Cafe Cafe a fost închis, iar proprietarul a decis să vândă afacerea după ce a primit şi o amendă. De asemenea, ANAF a suspendat şi activitatea fast-food-ului Mesopotamia din City Park.

Citeste şi

Afacerea Cafe Cafe scoasă la vânzare
„Include personalul, marfa, echipamentele şi toate dotările specifice“


Antifrauda mai dă o lovitură la Constanţa
Restaurantul Mesopotamia, închis pentru 30 de zile


Mihai Tararache
„Fiecare control va însemna pentru agentul economic sezonier, cel mai probabil o moarte subită


OUG nr. 91 din 23.12.2014
Ordonanţa care „închide“ afacerile micilor întreprinzători


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii