Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri la Topalu, în jurul… cinematografiei Grădina cu Caişi se face livadă… de aluni (documente)

ro

17 Jun, 2016 00:00 4900 Marime text
 
 
Pe masa Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa se află astăzi memoriul de prezentare a unui proiect deţinut de firma Grădina cu Caişi SRL. Pe 11 loturi de teren din comuna Topalu, Grădina cu Caişi vrea să înfiinţeze o… livadă de aluni, astfel că are nevoie de avizul celor de la APM pentru acest obiectiv.
 
Conform Certificatului de Urbanism nr. 10 din 17.05.2016 emis de Primăria Topalu, terenul are destinaţia agricolă şi folosinţa actuală „terenuri arabile şi drumuri de exploatare agricolă”. Terenul de peste 60 de hectare se află în proprietatea beneficiarului din anul 2015. Plantaţiile de alun vor fi irigate şi recoltate în regim propriu.
 
Cine este însă Grădina cu Caişi, care se va transforma în livadă cu aluni? Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, Grădina cu Caişi îi are ca asociaţi pe Grădina Ursului SRL (70%), dar şi pe Alexandru Rareş Sileanu, din Ţăndărei, şi Alexandru-Tudor Mavrodineanu, din Bucureşti, care deţin câte 15% dintre participările în firmă.
 
Sileanu apare ca asociat şi administrator în Livada cu Caişi SRL, dar şi în alte două firme radiate - Irina Consult şi Valexconsult SRL, ambele din Ţăndărei. Acesta a mai avut însă şi alte firme pe numele său. Astfel, în 2013, firma Mavrosil SRL decidea să îşi suspende activitatea până în aprilie 2016. Această societate apare şi în declaraţia de avere a lui Alexandru Sileanu, depusă în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Ţăndărei. De menţionat că Sileanu este şi angajat al Primăriei Ţăndărei.
 
Până în anul 2010, Alexandru Sileanu apărea ca fiind asociat cu Moise Sileanu în Trend Team K SRL. Cel din urmă este, de altfel, proprietarul firmei Grădina Ursului şi al livezii celebre din Topalu, Grădina Ursului, unde s-a turnat filmul „Eu când vreau să fluier, fluier“, multi-premiat la Berlin. În acest film a jucat şi actorul Victor Mavrodineanu. De altfel, în 2009, acesta din urmă şi Sileanu erau asociaţi în firma Irina Consult SRL, în prezent radiată.
 
Potrivit presei locale, Judecătoria Feteşti a decis, pe data de 3.03.2015, punerea sub control judiciar a primarului George Cristian Roman. Acesta trebuia să respecte însă termenii controlului judiciar, printre care: „Să nu se apropie de inculpaţii (…) Sileanu Alexandru Rareş (…) ori de experţii numiţi în cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii