Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunare Generală la Xenoti SRL, firma administrată de Sorin Strutinsky Se încearcă, din nou, obţinerea unui credit pentru Complexul Flora

ro

13 Jun, 2015 00:00 3092 Marime text
La sediul SC Xenoti SRL, firmă administrată de Sorin Strutinsky, conducerea executivă a convocat, ieri, Adunarea Generală a Asociaţilor. Reuniunea deţinătorilor de părţi sociale a fost anunţată public chiar la data întâlnirii, cu menţiunea „emis la data de 9.06.2015“. La finalul publicaţiei, era menţionat „Prezentul convocator s-a întocmit astăzi, 9.06.2015“ cu toate că, aşa cum am precizat, acesta a fost publicat în această formă într-un cotidian local abia ieri. Adunarea a fost convocată la ora 10.00, la sediul societăţii din Constanţa, Complex Flora din staţiunea Mamaia. Pe ordinea de zi s-a aflat aprobarea obţinerii unui credit. De altfel, şi anul trecut, pe convocatorul AGA se regăsea acelaşi obiectiv. Fie acest lucru nu s-a obţinut anul trecut, fie, dacă au reuşit să ia un credit, banii nu au fost suficienţi nevoilor firmei.
 
Nicuşor Constantinescu este, de altfel, asociat în firmă cu 25% dintre participări. Tot câte un sfert din părţile sociale deţin şi defunctul Gheorghe Mihail Cârciog, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii. Dintre toţi cei implicaţi în firmă, doar Nicuşor Constantinescu ar fi putut participa în mod direct la AGA societăţii, acesta aflându-se în prezent judecat sub control judiciar. Radu Mazăre, aflat în prezent în arestul poliţiei capitalei, a fost şi el în Constanţa vineri, însă doar până la Tribunal, întrucât a avut termen în dosarul în care este judecat alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu cu privire la vânzarea unor terenuri în staţiunea Mamaia, despre care procurorii DNA spun că ar fi fost subevaluate. Sorin Strutinsky se află, de asemenea, reţinut în arestul poliţiei capitalei.
Capitalul social al firmei Sc Xenoti SRL este de 10.000 de lei. La finele lui 2013, firma declara o cifră de afaceri de 8.079.944 de lei şi un profit consistent de 1.010.602 lei. Totuşi, societatea pare în continuare să funcţioneze fără salariaţi. Directorul hotelului este Marius Puşcaşi, „coleg“ cu Mazăre şi Constantinescu în celebrul Dosar al Retrocedărilor.

Citeşte şi

Aproape un sfert de veac de business: Hăţişul afacerilor care au clădit „imperiul“ comercial al lui Sorin Strutinsky (galerie foto)
 
Societatea Xenoti SRL, pe care funcţionează complexul Flora din staţiunea Mamaia, nu este deloc una necunoscută opiniei publice. Procurorii DNA au efectuat, pe 19 februarie, mai multe percheziţii în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Constanţa, Prahova şi Sibiu. Din totalul descinderilor, una a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, iar restul, la sediile unor societăţi comerciale, printre care şi la sediul hotelului Flora şi la sediul fundaţiei Thalia din Sibiu.
Coroborând informaţiile, se pare că acele percheziţii ar fi avut legătură cu ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC și fost producător general al TVR, şi de Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC. În cauză au mai fost trimiși în judecată Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia, suspectată de complicitate la evaziune fiscală.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, împreună cu inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Oproiu Carmen Florentina şi Fundaţia Fantasio, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală“.
 
Potrivit rechizitoriului întocmit în dosarul 200/P/2014, anchetatorii îl suspectează pe şeful CJ Constanţa că, în perioada 2009 - 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în scopul obţinerii, direct sau indirect, a unui folos patrimonial pentru sine sau pentru altul, a efectuat următoarele acţiuni: a aprobat virarea a 100.000 de lei către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, la solicitarea acestei instituţii, pentru achitarea unui avans către un hotel, în condiţiile în care acesta este deţinut de o societate la care inculpatul deţine 25% dintre părţile sociale.

Despre ce societate ar putea fi vorba? Potrivit celei mai recente declaraţii de avere completate de Nicuşor Constantinescu, acesta deţine 25% dintre părţile sociale în SC Xenoti SRL, societatea pe care funcţionează hotelul Flora din Mamaia.
 
Pe fişa de la Registrul Comerţului a firmei găsim şi următoarele menţionări: „Hotărâre judecătorească definitivă / act administrativ: ordonanţa din 7.04.2015, organ emitent - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, dosar penal nr. 964/P/2014, conţinut act: Conform Ordonanţei din data de 07.04.2015 emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Strutinsky Gabriel-Sorin“, se arată în ordonanţa din data de 7 aprilie 2015.
 
La aceeaşi dată, a fost dată şi o „Hotărâre judecătorească definitivă / act administrativ: ordonanţa din 07.04.2015, organ emitent Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, dosar penal nr. 964/P/2014, conţinut act: Conform Ordonanţei din data de 07.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Mazăre Radu-Ştefan“.
 
Din 2 aprilie, este menţionat şi un „sechestru asupra părţilor sociale deţinute de Constantinescu Nicuşor Daniel în cadrul SC Xenoti SRL“, dar şi o altă ordonanţă emisă de „Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA - Structura centrală, dosar penal nr. 9/P/2015, conţinut act: Conform Ordonanţei şi anexelor din data de 19.02.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Structura centrală, formulată în dosarul 9/P/2015, s-a dispus aplicarea sechestrului asupra părţilor sociale deţinute de Strutinsky Gabriel-Sorin“.
 
Citeşte şi

Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii