Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Popita si Andreea Georgescu ne reprezinta la Campionatul Mondial de Salsa 2009, la Miami

ro

11 Aug, 2009 03:08 6669 Marime text

perechea_castigatoare.jpgCâştigătorii Romanian Salsa Festival 2009

Bucureşti/Mamaia, 10 august 2009.

Adrian Popiţă (23 de ani) şi Andreea Georgescu (25 de ani) din Bucureşti sunt cei care au obţinut punctajul maxim în faţa unui juriu extrem de exigent format din arbitrii internaţionali şi ne vor reprezenta la Miami, la Campionatul Mondial de Salsa, ediţia 2009.

Perechea a fost desemnată câştigătoare sâmbătă, 8 august, dupa două probe tehnice extrem de solicitante: proba freestyle şi proba de coregrafie.

În cadrul probei freestyle se punctează meritul tehnic, artistic şi capacitatea perechii de a evolua pe o piesă ce dureaza exact 2 minute. Concurenţii dansează pe o melodie necunoscută şi execută cât mai corect elemente de coregrafie care trebuie să se armonizeze cu linia melodică.

Cea de-a doua probă este cea de coregrafie: perechile pregătesc un moment pe o piesă la alegere. Impresia artistică este foarte importantă în această etapă a concursului.

Juriul format din Raul Torres, Fernando Sosa, Rafael Gonzales, Tatiana Bonaguro şi Priscila Baschera a decis că Adi şi Andreea au prezentat cel mai frumos moment din cadrul ediţiei 2009 a Romanian Salsa Festival. Câştigătorii dansează împreună de aproximativ 3 ani.

raul_torres_si_tropical_gem.jpg„Suntem foarte feritciţi că am luat acest premiu, iar Romanian Salsa Festival mi s-a părut unul dintre cele mai bine organizate festivaluri din România. Cred că elementele care au înclinat balanţa voturilor juriului în favoarea noastră au fost energia pe care am degajat-o şi atenţia pe care am acordat-o costumelor şi coregrafiei. Cele mai mari emoţii le-am avut la proba de freestyle, pentru că timp de o lună înaintea competiţiei ne-am concentrat doar pe repetiţiile pentru proba de coregrafie, dar până la urmă am reuşit să terminăm cu bine. Acum abia aşteptăm Campionatul Mondial, unde vrem să consacrăm România ca o forţă în lumea salsei", a declarat Adrian Popiţă, membru al echipei câştigătoare.

„Romanian Salsa Festival este o incursiune fascinantă în lumea unuia dintre cele mai frumoase, mai energice şi pasionale stiluri de dans: salsa. Acum, la a patra ediţie, am constatat cu bucurie că, de la an la an, numărul participanţilor şi spectatorilor a crescut, semn că salsa este din ce în ce mai apreciată în România. Am petrecut 3 zile magice, iar acum, la final, nu pot spune decât că sunt absolut convinsă că perechea câştigătoare va face cinste ţării noastre în cadrul celei mai importante competiţii mondiale de profil, ce se va desfăşura la Miami, Florida, în 2009", consideră Alina Ursuleac, organizatorul Romanian Salsa Festival şi Preşedinte al Asociaţiei Afrolatino.

imagine_raul_torres.jpg2.000 de spectatori s-au bucurat de cea de-a patra ediţie a festivalului.

Circa 2.000 de spectatori, după estimările organizatorilor, au ales să îşi petreacă weekendul pe ritmurile electrizante ale salsei şi să admire show-urile puse în scenă de invitaţii speciali ai evenimentului, Raul Torres, renumitul coregraf şi dansator originar din Cuba şi premiata trupă italiană Tropical Gem.

Vineri seară, în prima zi a festivalului, au avut loc o serie de show-uri demonstrative. Spectacolul de dans şi culoare în urma căruia a fost aleasă cea mai bună pereche a ediţiei, a avut loc sâmbătă, iar la finalul fiecărei seri au fost organizate petreceri unde concurenţii şi invitaţii străini s-au relaxat şi au dansat împreună.

Sâmbătă şi duminică după-amiază publicul a avut ocazia să înveţe paşii celor mai populare dansuri latino de la adevăraţi profesionişti, în cadrul celor 22 de workshop-uri ţinute la hotelul Golden Tulip din Mamaia.

Romanian Salsa Festival este singurul eveniment în cadrul căruia un juriu internaţional face selecţia pentru The World Salsa Championship. Ajuns la ediţia a IV-a, Romanian Salsa Festival este organizat anual începând din 2006. În cadrul ediţiei din acest an, perechi de dansatori de salsa din întreaga ţară au concurat pentru a putea reprezenta România la World Salsa Championship 2009, în Miami, Florida. World Salsa Championship a debutat în anul 2005 la Las Vegas şi reuneşte cei mai buni dansatori de salsa din toată lumea.

Sponsorii eveimentului sunt: Sponsor principal: Baumit Romania; sponsori: Golden Tulip, Asociaţia de Promovare Litoral Delta Dunării, Avon Cosmetics, Koala Creative Network, Inkorporate Print, Salsa 4 Summer Club, Salsa for You, Salsa 3, Tymbark Maspex, Dole Romania, Citroën, Optadvertising, New Multimedia Solutions, Mistral Tours, Federaţia Româna de Dans Sportiv, Saver, Fundaţia Sportin.

Parteneri media: TV Neptun, Radio Sol, Radio Constanţa, C Fm, Radio Sky, Şapte Seri, Zile şi Nopţi, Tourist Activ Media, Tourist, Ele.ro, Hotnews.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii