Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrenalină pentru 25 de lei Instalaţia tiroliană din zona restaurantului Zorile a fost pusă în funcţiune (galerie foto)

ro

04 May, 2015 00:00 5097 Marime text
Începând cu 1 mai, constănţenii pasionaţi de sporturi extreme au la dispoziţie o instalaţie tiroliană, cu ajutorul căreia pot ajunge din zona restaurantului Zorile pe plaja Modern în 30 de secunde. Curajoşii sunt prinşi într-un ham de cablul de oţel şi, cât ai zice peşte, ajung pe plajă. Dar pentru această experienţă plină de adrenalină, vor avea nevoie de un pic de curaj.
 
Investiţia aparţine societăţii Extreme Action Stunts SRL. „Instalaţia a fost pusă în funcţiune pe 1 mai şi va rămâne aşa până pe data de 30 septembrie. Deja de la o zi la alta numărul celor care vor să testeze acest sport extrem creşte de la o zi la alta. Noi oferim ceva deosebit pe litoral. Sperăm să avem cât mai mulţi dornici de a testa acest sport extrem“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Răzvan Gheorghiu, asociat unic al societăţii Extreme Action Stunts SRL, care este instructor de alpinism şi escaladă. Tiroliana are 350 de metri, fiind o instalaţie de coborâre prin forţa gravitaţiei. De cablul de oţel sunt prinse mai multe hamuri de alpinism care vor permite coborârea. Această tiroliană este cea mai lungă din România şi de pe ţărmul Mării Negre şi are cea mai mare viteză de coborâre pe cablu (aproximativ 10 - 20 metri/secundă, aproximativ 40 - 70 km/oră). Valorile sunt aproximative, deoarece depind strict de greutatea participantului. Distanţa cea mai înaltă la care participantul este suspendat deasupra solului este de 12 metri.

Pentru o singură coborâre cu tiroliana, trebuie să scoateţi din buzunar 25 de lei, iar condiţiile impuse sunt să nu aveţi greutatea sub 45 de kilograme şi înălţimea sub 1,40 metri.

Din datele Registrului Comerţului

SC Extreme Action Stunts SRL a fost înfiinţată în anul 2013, cu sediul social în comuna Valu lui Traian. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, cu 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociatul unic al societăţii este Răzvan Gheorghiu, născut în anul 1979, în Ploieşti, Prahova. Administratorul societăţii este Anca Gheorghiu, născută în 1984, în Constanţa. Domeniu principal de activitate constă în „alte activităţi recreative şi distractive“. Reamintim că autorizaţia de construire nr. 1167, pentru SC Extreme Action Stunts SRL, a fost eliberată de Primăria Constanţa pe data de 28 iulie 2014.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii