Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratia navodareana propune proiecte de interes pentru comunitate

ro

30 Oct, 2007 00:00 1180 Marime text
1193686564.jpg

Pe ordinea de zi a sedintei de maine a Consiliului Local Navodari au fost incluse 28 de proiecte de hotarari, parte dintre ele cu impact social si de interes pentru comunitatea locala.

Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a prezentat, cateva proiecte importante pentru concetatenii sai. Printre ele, cel privind stabilirea taxei de habitat pentru anul viitor. " Nu este o noua taxa, ci transformarea tarifului de la serviciul de salubritate in taxa de habitat, cu intentia de a reduce, aproape la jumatate, cuantumul serviciilor platite de o persoana", a precizat edilul. In prezent, un navodarean plateste pentru serviciile de salubritate 5,6 lei, iar de la 1 ianuarie 2008 va achita 3-3,5 lei. Daca in ceea ce priveste achitarea taxei de salubrizare, majoritatea agentilor economici o platesc, din totalul celor 33.000 de navodareni, doar 21.000 nu se sustrag platii. Nici amenzile nu rezolva situatia, legislatia in acest sens fiind schimbata. "Am preferat imbunatatirea activitatii de colectare a deseurilor menajere si reducea taxei decat aplicarea de amenzi. Chiar daca sanctiunile contraventionale ar fi achitate, doar cele incasate de la persoanele fizice vin la bugetul local, cele de la agentii economici merg la administratia financiara", a explicat primarul orasului Navodari. De asemenea, administratia publica locala intentioneaza sa asigure si unele facilitati pentru diverse categorii sociale - pensionari, persoane cu venituri reduse etc. Tot de anul viitor, Primaria Navodari va putea monitoriza activitatea de colectare a gunoiului menajer, va investi in amenajarea platformelor de gunoi si achizitionarea de recipiente si va impune masuri in cea ce priveste ridicarea si depozitarea molozului.

Solutii pentru transportul de calatori

Un alt proiect de hotarare initiat de primar vizeaza modificari in transportul de calatori. Edilul va incerca obtinerea acordului consilierilor locali in sensul prelungirii traseului autobuzului 100, apartinand Regiei Autonome de Transport Constanta, pana la Navodari. Demersul va putea deveni realizabil pe baza statutului zonei metropolitane, in parteneriat cu Consiliul Local Municipal Constanta si cu avizul Consiliului Judetean Constanta. "Hotararea CL Navodari va fi inaintata CLM Constanta si CJC pentru a-si da acordul", a mentionat Tudorel Calapod. Edilul din Navodari a tinut sa precizeze ca atat reducerea taxei de habitat si a pretului gigacaloriei, cat si demersul privind transportul de calatori nu sunt masuri pre-electorale, cum incearca sa induca anumite persoane "binevoitoare" din oras. "Permanent am avut in atentie cresterea nivelului de trai al navodarenilor, iar administratia publica locala a incercat sa vina in sprijinul celor cu o situatie financiara precara", a conchis primarul orasului Navodari.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii