Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio Troleibuz (video)

ro

04 Dec, 2010 00:00 7522 Marime text
ultima_troleibuze1.jpgTroleibuzele îşi încheie mandatul la Constanţa. Acestea vor mai efectua o ultimă cursă la ora 23. De mâine dimineaţă, locul troleibuzelor care circulă pe linia 48 şi 48 barat va fi luat de autobuze.

Măsura vine ca urmare a costurilor mari de menţinere pe care regia le suporta pentru acest tip de transport în comun. Ultimele linii de troleibuz ale Constanţei, 48 şi 48 barat vor dispărea din peisaj. Din acest weekend călătorii vor folosi autobuzele pentru a circula pe cele două trasee. Conducerea Regiei autonome de transport in comun a luat această decizie din cauza costurilor mari pe care le suporta cu întreţinerea troleibuzelor. Constănţenii nu par deranjaţi de înlocuirea vechilor troleibuze. Unii chiar speră ca prin introducerea autobuzelor timpul pe care il pierd asteptând in staţie să se diminueze. Cele 9 troleibuze care deserveau liniile 48 şi 48 barat vor fi înlocuite cu 10 autobuze. Astfel se va mări frecvenţa maşinilor care vor circula pe aceste linii. Decizia luată de RATC şi primărie este contestată de mai multe organizaţii ecologiste care susţin transportul în comun pe electricitate. În altă ordine de idei RATC se află din nou într-o situaţie fără precedent. Casa de pensii nu şi-a plătit datoriile pe care le avea către regie, astfel că instituţia are de acum conturile blocate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • D. 04 Dec, 2010 10:37 In toata lumea asta se incearca reducerea poluarii, numai la noi (oare din ce motive????) se reintroduc mijolacele de transport in comun care polueaza...Si lumea aplauda...