Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziţie directă Fostul şef al RADEF Constanţa vede, pe banii municipalităţii, ce lucrări mai are de executat Fin.Co.Ge.Ro (document)

ro

15 Jun, 2016 00:00 2673 Marime text
 

Primăria Constanţa decide, astăzi, dacă va încredinţa contractul „Dirigenţie de şantier pentru lucrările de urbanizare ramase de realizat de către SC Fin.Co.Ge.Ro SpA unicului „ofertant“, firma SC Cinemax SRL. Este vorba despre o achiziţie directă, pentru care municipalitatea este dispusă să scoată din vistierie până la 60.480 de lei, adică peste 13.000 de euro.
 
Practic, acest contract presupune urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor de urbanizare rămase de realizat de către SC Fin.Co.Ge.Ro SpA aferente obiectivului „Programul de dezvoltare edilitară a municipiului Constanţa - zona Faleză Nord“. Lucrările se derulează în zona Faleză Nord - Mamaia, în dreptul străzii Pescăruş, între Pescărie şi prelungirea străzii Lt. Gh. Economu. Propunerea financiară cuprinde numărul total de ore pe lună, costul serviciului pe oră şi costul lunar. Criteriul de adjudecare este „preţul cel mai scăzut“, cerinţele impuse prin caietul de sarcini fiind considerate minimale şi obligatorii.
 
Cine este ofertantul? Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Mitropolit Dosoftei, Cinemax SRL a fost înregistrată în anul 2003. Firma îi are ca asociaţi pe fostul şef al Regiei Autonome a Direcţiei de Exploatare a Filmelor (RADEF), Dumitru Vlăescu, şi pe fiul său, Daniel Vlăescu. Cei doi asociaţi deţin câte o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50%, ei fiind totodată şi administratorii societăţii. Firma se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. De numele lui Dumitru Vlăescu s-a legat, vreme de foarte mulţi ani, cel al fostului cinematograf „Republica“, devenit, ulterior, Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“.
 
Pentru că există viaţă şi după „Republica“, Dumitru Vlăescu s-a reprofilat pe un alt segment de business. Firma Cinemax nu este însă la primul contract public, câştigând, în 2014, contractul „Servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier pentru lucrări de construcţie a centrului CEDMOG“, atribuit de Universitatea „Ovidius“, pentru suma de 40.792 de lei, o valoare de trei ori mai mică decât previzionase instituţia.
 
În anul 2011, firma a mai colaborat şi cu Primăria Constanţa, când s-a ocupat de expertiza tehnică de calitate şi consultanţă pentru obiectivele programelor de dezvoltare edilitară a municipiului Constanţa, servicii pentru care a primit 460.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii