Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL reabilitează digul de la Oltina Chirciu - „Există pericolul ca barajul să se rupă"

ro

12 Oct, 2012 01:00 2147 Marime text

OltinaprimarGheorgheChirciu004.jpgAdministraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral organizează licitaţie publică pentru lucrări de reparaţie capitală a digului din localitatea Oltina.

Conform caietului de sarcini, valoarea proiectului este de 8.610.000 de lei, din care pentru servicii proiectare au fost prevăzuţi 173.000 de lei, pentru servicii de asistenţă tehnică sunt estimaţi 30.000 de lei, iar pentru verificare proiect s-a luat în calcul suma de 7.000 de lei. De asemenea, valoarea de 9.471.000 lei reprezintă valoarea estimată ce conţine şi valoarea posibilelor lucrări suplimentare. Persoanele ce deţin funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: Marian Mitrea - director, Tanasie Bian, director economic, Stelică Hagi - director Tehnic Exploatare Investiţii, Mircea Mihai - ANAR Bucureşti, Mirella Oancea - Achizitii, Chiraţa Tararache - compartiment Juridic, Maria Cucu - compartiment Exploatare, Rodica Tistea, Titel Gagiu, Nele Ene, Cameluşa Crăciun - de la serviciul de Investiţii. Agenţii economici interesaţi de lucrare pot depune oferte până la data de 1 noiembrie, ora 16.00, urând ca pe 2 noiembrie, ora 10.00, să aibă loc deschiderea ofertelor.

Digul a cedat în 2006, lăsând 19 familii fără case

Primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a precizat că era necesar să se intervină pentru repararea digului întrucât există pericolul ca acesta să se rupă atunci când debitul Dunării este în creştere. „Digul are o singură hibă, mai precis se infiltrează apa prin dig în momentul în care debitul Dunării creşte. În 2006, barajul s-a rupt pe o distanţă de 100 de metri tocmai pentru că au existat astfel de fisuri", a explicat şeful autorităţii locale, amintind de inundaţiile de la Oltina din anul 2006, când 19 familii au rămas fără case. Amintim că la un an de la tragedie, sinistraţii au fost mutaţi în cartierul nou de locuinţe de la Oltina.

Gheorghe Chirciu a menţionat că digul are o lungime de 3 kilometri, iar pe două porţiuni, de 700, respectiv 300 de metri, acesta prezintă fisuri din cauza infiltraţiilor de apă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii