Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerea lui Cristian Bîrcă, pe butuci A treia licitaţie pentru imobilul neterminat din Olimp (document)

ro

14 Aug, 2015 00:00 3327 Marime text

Lichidatorul judiciar Biriş Goran Insolvenţă SPRL al SC Locrida Estival SA - în faliment anunţă vânzarea directă, pe data de 12 septembrie, a unei construcţii nefinalizate S+P+10 E - apartamente de vacanţă şi piscină, din staţiunea Olimp. Dacă la prima licitaţie, organizată de lichidatorul judiciar Biriş Goran Insolvenţă SPRL pe data de 4 mai, preţul de evaluare al imobilului era de 947.052 de euro (fără TVA), iată că acum, la a treia licitaţie, a ajuns la 225.000 de euro.
 
„În conformitate cu hotărârea Adunării Creditorilor SC Locrida Estival SA din data de 10.08.2015, a fost aprobată vânzarea directă la preţul de 225.000 de euro + TVA a activului «Proprietate imobiliară - construcţie nefinalizată S+P+10 E - apartamente de vacanţă şi piscină şi teren (1.400 mp - teren şi 9.570 mp construcţii)», situat în staţiunea Oilmp. Pasul de supraofertare, în valoare de 10% din preţul bunului oferit spre vânzare, va putea fi oferit de orice potenţial cumpărător, în termen de 30 de zile de la data publicării anunţului, în conformitate cu prevederile Legii 85/2006“, se precizează în anunţul de vânzare. Cei interesaţi trebuie să depună, în contul unic de insolvenţă al SC Locrida Estival SA, suma de 22.500 de euro (plătibilă în lei la cursul de schimb RON/EUR stabilit de BNR, valabil la data plăţii), reprezentând contravaloarea pasului de supraofertare, cu titlu de garanţie, în susţinerea caracterului ferm al ofertei formulate.

În situaţia în care vor exista mai mulţi potenţiali cumpărători dispuşi să ofere pasul de supraofertare, lichidatorul judiciar va organiza o şedinţă de supraofertare pentru activul „Proprietate imobiliară - construcţie nefinalizată S+P+10 E, apartamente de vacanţă şi piscină (1.450 mp - teren şi 9.570 mp - construcţii)“. De asemenea, ofertantul iniţial a cărui ofertă a fost aprobată la data de 10.08.2015 de către Adunarea Creditorilor SC Locrida Estival SA va avea posibilitatea de a se retrage în favoarea supraofertantului selecţionat sau va putea să participe la şedinţa de supraofertare dacă va fi dispus să ofere noua valoare a activului obţinută în urma supraofertării. În cadrul şedinţei de supraofertare, vor avea loc majorări succesive cu câte un pas de supraofertare, în valoare de 22.500 de euro, până la momentul la care va rămâne un singur ofertant.

Despre Locrida Estival SA

Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 13 august 2015, Locrida Estival SA a fost înregistrată pe data de 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Haricleea Darclee nr. 1. Firma are un capital social subscris de 224.492,5 lei, integral vărsat, compus din 2.244.925 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 0,1 lei. Asociaţii societăţii sunt: Locrida Construct SRL, care deţine 2.241.925 de acţiuni (99,87% din capitalul social), şi Alexandru Traian, născut pe 4.03.1962, în Cogealac, care deţine 3.000 de acţiuni (0,1335% din capitalul social). Administratorul societăţii este Cristina Alina Păcureţu, născută pe 20.03.1975, în Constanţa. Activitatea societăţii este legată de „dezvoltare (promovare) imobiliară“.
 
La rândul său, Locrida Construct SRL a fost înregistrată, potrivit Registrului Comerţului, în anul 2003 şi are sediul în municipiul Constanţa, strada Haricleea Darclee nr. 1. Societatea are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi în societate sunt Alcor Construct SRL, care deţine 19 părţi sociale (95% din capitalul social), şi Alexandru Traian, născut pe 4.03.1962, în Cogealac, cu o parte socială (5% din capitalul social). Administratorul firmei, care se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“, este Alexandru Traian.

Alcor Construct SRL a fost înregistrată în anul 1996 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul I.C. Brătianu. Capitalul social subscris este de 5.100 de lei, integral vărsat, compus din 510 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Cristian Bîrcă, născut în anul 1967, în Constanţa, şi Oana Bîrcă, născută în anul 1968, în Focşani. Ambii asociaţi deţin câte 50% din capitalul social al societăţii. Alcor Construct SRL se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Cristian Bîrcă este cunoscut printre afaceriştii constănţeni ca fiind un mare pasionat de investiţiile imobiliare. Proiectele Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă.
 
Din Registrul Comerţului aflăm că acesta mai este asociat în societăţile Alcor Development, Alcor Investments, Alcor Merchant, Alcor West SRL, Core Energy şi Relax Estival. În anul 2013, societatea cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 524 de lei. Unele dintre firmele în care a fost asociat sunt, în prezent, radiate: Alcor Construct SRL, Encore Serv SRL, Hitcons SRL.

Citeşte şi

O nouă strigare pentru afacerea lui Cristian Bîrcă
Imobilul neterminat din Olimp al Locrida Estival, scos la mezat (document)


 
Va ridica un bloc de 18 etaje în Faleză Nord: După Alcor Construct SRL, o altă afacere a lui Cristian Bîrcă intră în insolvenţă (document)

157 de apartamente şi terasă verde pe acoperiş: Cum va arăta Solaris Tower, complexul ridicat de afaceristul Cristian Bîrcă în Faleză Nord (galerie foto)

O firmă dă faliment, alta investeşte: Bloc de 18 etaje, ridicat de Cristian Bîrcă, în Faleză Nord (galerie foto)

Alcor Construct SRL, afacerea lui Cristian Bîrcă, a intrat în insolvenţă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii