Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. 3.000 de oameni în stradă! A şaptea zi de proteste. Se desfășoară noi manifestaţii în Constanţa (galerie foto + video)

ro

06 Feb, 2017 15:23 5712 Marime text

UPDATE 12, ora 21.03

Mulțimea a ajuns în fața sediului PSD. Aici mai așteptau câțiva oameni. Toți au început să huiduie, să scandeze „Hoții, hoții!”, „PSD, ciumă roșie!”, „La ceas de seară, ați furat o țară!” și „Demisia!”.


UPDATE 11, ora 20.40


Alte grupuri de oameni s-au adunat marșului care a ajuns în aceste momente în zona Casei de Cultură din Constanța. Se scandează: „Să vă fie frică, Constanța se ridică!”

Sunt 3.000 de oameni în stradă!
 

UPDATE 10, ora 20.32


În aceste momente, oamenii din stradă au trecut de ICIL și sunt în zona străzii București. 
 

UPDATE 9, ora 20.10


Pe drum, grupuri de persoane de toate vârstele se alătură marșului. Sunt în aceste momente 1.000 de oameni în stradă.

În semn de solidaritate, șoferii care trec pe lângă protestatari claxonează. 

Mulțimea strigă într-un glas: „Demisia!”, „Jos Guvernul!” și „Nu stați la căldură! Și pe voi vă fură!”
 

UPDATE 8, ora 20.00


700 de persoane scandează, în marș, „România noastră, pușcăria voastră”, „Parlament corupt” sau „Dragnea pentru noi, Iliescu doi. Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”.  
 

UPDATE 7, ora 19.40


Protestatarii vor merge până la urmă în marș pe același traseu ca și în serile trecute: Traseul este următorul: bulevardul Ferdinand - ICIL - bulevardul 1 Decembrie - Casa de Cultură - Sediul PSD - Dacia - bulevardul Tomis - Prefectură. 
 

UPDATE 6, ora 19.30


Aproximativ 500 de persoane au pornit și în această seară în marș. Aceștia vor merge pe bulevardul Ferdinand - bulevardul Mamaia - strada Mircea cel Bătrân pana la Capitol și înapoi pe bulevardul Tomis.

De asemenea, oamenii scandează și „Jandarmeria, jos pălăria!”.
 

UPDATE 5, ora 19.19


Cu vuvuzele, fluiere, pancarte, oamenii din Constanța nu se lasă cu toate că ceața este din ce în ce mai densă. Sunt în aceste momente 350 de oameni în stradă.

Galeria cântă: 

„Acolo este ţara mea,
Şi neamul meu cel românesc!
Acolo eu să mor aş vrea,
Acolo vreau eu să trăiesc!”

La finalul cântecului mulțimea a aplaudat, creând un moment extrem de emoționant după care au început să strige „Demisia!”.
 

UPDATE 4, ora 19.03


„Zi de zi, aici vom fi” sau „București nu uita: Constanța e de partea ta!” se mai aude din scandări. Oamenii spun că nu au încredere în declarația guvernului că renunță la modificarea Codurilor penale.

150 de manifestanți s-au adunat până la această oră.
 

UPDATE 3, ora 18.53


Mulțimea a început să devină gălăgioasă și să scandeze „Afară, afară cu PSD din țară!” și cer alegeri anticipate. Este și un grup de la o galerie care scandează la fel ca pe stadionul de fotbal „Popor trădat de un condamnat” sau „Sunteți niște Iude, afară! Ați trădat poporul”.
 

UPDATE 2, ora 18.35


Aceleași lozinci sunt strigate și în această seară. Însă, un bărbat a spus că „Vând Guvern! 2 lei! Îl dau și gratis””
 

UPDATE 1, ora 18.15


Oamenii încep să se strângă și în aceste momente sunt aproximativ 40 persoane adunate.


România se pregăteşte de o nouă zi de acţiuni de stradă. Deşi Guvernul Grindeanu a abrogat, ieri, ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, românii care au protestat zilele trecute sunt decişi să continue manifestaţiile. Potrivit mesajeler postate pe Facebook, aceste acţiuni vor continua şi astăzi în mai multe oraşe din ţară. 

La Constanţa, participanţii la proteste au efectuat şi un sondaj de opinie cu privire la locul unde să aibă loc manifestaţiile, majoritatea votând pentru Piaţa Ovidiu.  

La fel ca zilele trecute, manifestaţiile sunt programate începând cu ora 16.00. 

În acest sens, ne aşteptăm ca oamenii să iasă şi diseară în stradă la Constanţa şi să strige sloganuri împotriva Cabinetului Grindeanu. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii