Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A plouat cu contestaţii la CNSC. Miza - un contract de peste 31 de milioane de lei Două asocieri se „bat“ pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa (documente+galerie foto)

ro

22 Oct, 2015 00:00 4689 Marime text


SC Compania Naţională de Investiţii SA a organizat, în luna iunie, o procedură publică pentru atribuirea contractului „Întocmirea fazelor de proiectare PT+DTAC+DE, asistenţă tehnică a proiectantului şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie «Consolidare şi
restaurare Cazino Constanţa»“. Valoarea contractului se ridică la suma de 31.608.903 lei. Doar că licitaţia nu a fost încă atribuită din cauza contestaţiilor depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).
 
Pe data de 28 august, Asocierea SC Aedificia Carpaţi SRL - SC Polarh Design SRL a depus la CNSC contestaţia nr. 16453, formulată împotriva rezultatului procedurii de achiziţie publică, emis de SC Compania Naţională de Investiţii SA, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect „Întocmirea fazelor de proiectare PT+DTAC+DE, asistenţă tehnică a proiectantului şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie «Consolidare şi
restaurare Cazino Constanţa»“. Asocierea SC Aedificia Carpaţi SRL - SC Polarh Design SRL a solicitat anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente, dispunerea continuării procedurii, prin reevaluarea ofertei asocierii SC Aedificia Carpaţi SRL - SC Polarh Design SRL.
 
De asemenea, pe data de 4.09.2015, la CNSC a fost înregistrată şi contestaţia nr. 17056, formulată de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL - SC Princer SA, împotriva rezultatului procedurii de achiziţie publică, emisă de către SC Compania Naţională de Investiţii SA, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul aceleiaşi proceduri de achiziţie publică. Asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL - SC Princer SA a solicitat, la rândul său, anularea deciziei prin care oferta sa a fost respinsă ca neconformă, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei, anularea măsurii de anulare a procedurii de atribuire, anularea în parte a raportului procedurii şi a actelor subsecvente acestuia, respectiv în partea care vizează evaluarea ofertei asocierii şi măsura anulării procedurii de atribuire.

Ce a dispus CNSC 

Având în vedere că cele două contestaţii au fost formulate în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire, CNSC a procedat la conexarea lor. În urma analizei celor două contestaţii, CNSC a respins ca nefondată contestaţia depusă de SC Aedificia Carpaţi SRL, în contradictoriu cu SC CNI SA. De asemenea, a admis contestaţia depusă de SC Euromateria SRL în calitate de lider al asocierii SC Euromateria SRL - SC Rico SRL - SC Princer SA, în contradictoriu cu SC Compania Naţională de Investiţii SA. Consiliul a anulat raportul procedurii nr. 4148L din 25.08.2015 în partea dedicată evaluării ofertei depuse de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL - SC Princer SA, în partea anulării procedurii de atribuire, precum şi adresa nr. 10001 din 25.08.2015 de comunicare a rezultatului procedurii, ca act subsecvent al raportului procedurii, obligând autoritatea contractantă ca, în termen de zece zile de la primirea deciziei Consiliului, să reanalizeze oferta depusă de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL - SC Princer SA prin retransmiterea solicitării de clarificări nr. 3666L din 27.07.2015, cu respectarea celor evocate în motivare şi a dispoziţiilor legale aplicabile în materia achiziţiilor publice. Nu în ultimul rând, CNSC a obligat autoritatea contractantă să comunice numai operatorilor economici implicaţi în procedura de atribuire măsurile luate în baza prezentei decizii. CNSC a dispus continuarea procedurii de achiziţie publică şi respectarea celor decise anterior.

Despre asocierea Aedificia Carpaţi SRL - Polarh Design SRL

Înfiinţată în anul 1992, are sediul în municipiul Bucureşti, Şoseaua Panduri. Cele 43.307 acţiuni ale societăţii sunt deţinute de Ştefan Drăgulescu, cu 2.260 de acţiuni (5,22% din capitalul social), Petre Badea, cu 36.517 acţiuni (84,32% din capitalul social), listă acţionari, cu 4.530 de acţiuni (10,46% din capitalul social). Persoane împuternicite ale societăţii, care se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“, sunt: Filip Onoiu, Dragoş Cîrnu, Petre Badea şi Elena-Luminiţa Bruss.
 
Polarh Design SRL a fost înregistrată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, bulevardul Tineretului. Capitalul social este compus din 40 de părţi sociale, care sunt deţinute de asociatul unic Ruxandra Căpăţână. Tot ea este şi administratorul firmei, care se ocupă de „activităţi de arhitectură“.

Despre asocierea Euromateria SRL - Rico SRL - Princer SA

Cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada Wilhelm Filderman, Euromateria SRL a fost înfiinţată pe 17.02.2015. Firma provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social, format din 1.000 de părţi sociale, este deţinut de Răzvan-Mihai Gheorghe, care este şi administratorul firmei ce are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Răzvan-Mihai Gheorghe mai este asociat în Tehno Deviz Construct SRL şi Wiga Teal SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate: Rivan Mar SRL, Promillenaria Cons SRL.
 
Rico SRL a fost înfiinţată pe 17.06.1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei. Capitalul social, compus din 1.008.580 de părţi sociale, este deţinut de Marcel Cornel Gheorghe. Administratorul judiciar al firmei este GD Reorganizare şi Lichidare IPURL. Rico SRL se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Camera Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a instituit sechestru asupra părţilor sociale pe care debitorul Marcel Cornel Gheorghe le deţine în cadrul SC Rico SRL, respectiv un număr de 1.008.580 de părţi sociale, până la concurenţa sumei de 4.479,40 de lei.
 
La rândul său, Princer SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în Bucureşti, bulevardul Naţiunile Unite. Cele 105.4647 de acţiuni ale firmei sunt deţinute de Soprex Imi SA, cu 232.023 de acţiuni (22% din capitalul social), Alecsandru Corneliu Angelescu, cu 516.777 de acţiuni (49% din capitalul social), Asociaţi Listă, cu 9.803 acţiuni (0,93% din capitalul social), Listă Acţionari Persoane Fizice, cu 296.044 de acţiuni (28,07% din capitalul social). Persoane împuternicite ale firmei a cărei activitate constă în „activităţi de arhitectură“ sunt: Ştefan Lazăr, Constanţa Constantinescu şi Alecsandru Corneliu Angelescu.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de participare la licitaţia organizată ce CNI pentru atribuirea contractului „Întocmirea fazelor de proiectare PT+DTAC+DE, asistenţă tehnică a proiectantului şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa»”, precum şi decizia CNSC.

Citeşte şi

Demararea lucrărilor, în stand by: Decebal Făgădău - „Reabilitarea Cazinoului ar dura doi ani, doi ani şi jumătate”

Cu sediul în Constanţa: Una dintre firmele care vor să reabiliteze Cazinoul, contract cu CNI pentru… supraveghere la Braşov

Firme cu „antecedente“ în restaurarea monumentelor: Totul despre cele cinci oferte care au „atacat“ Cazinoul Constanţa (document)

Cazinoul fără jocuri de noroc de la Constanţa: Ce vom găsi în clădirea-simbol după o renovare de 9,5 milioane de euro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii