Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Campionatul Mondial de Pescuit la Crap Muzică, dans şi fete frumoase - Delegaţiile a 20 de ţări au mărşăluit prin Constanţa (galerie foto)

ro

27 Sep, 2012 01:00 4667 Marime text
crap.jpgCu mic, cu mare constănţenii au salutat ieri Parada Naţiunilor, eveniment organizat cu ocazia desfăşurării, în perioada 27-30 septembrie, la Corbu, a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap.

La defilare au fost prezente cele 21 de delegaţii participante la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap. Pentru paradă au fost puse la dispoziţie şase autobuze etajate. Fanfara RAJA a mers în fruntea coloanei pentru a-i încânta pe partenerii străini, dar şi pe constănţeni, cu arii şi melodii de muzică uşoară şi populară celebre şi cu binecunoscutele marşuri milităreşti. În celelalte cinci autobuze au urcat delegaţiile din cele 21 de ţări, printre care s-a aflat şi cea a României. Celebrul car alegoric al CremaSummerClub Mamaia, plin cu fete frumoase, a fost, de asemenea, prezent la ceremonie. Atunci când fanfara îşi încheia reprezentaţia, DJ-ul de la Crema Summer Club intra în acţiune alături de frumoasele domnişoare, pentru a întreţine atmosfera de la paradă cu hiturile care se cântă seară de seară în cluburile de pe litoral. Caravana a trecut şi prin centrul vechi al oraşului şi a fost primită, pe tot parcursul ei, cu entuziasm de constănţenii aflaţi în tranzit. Nu puţini au fost localnicii care au ieşit la geamuri pentru a-i saluta pe străinii şi românii aflaţi în autobuze care, în chip simbolic, arborau steagurile fiecărei ţări participante la defilare. Parada Naţiunilor a traversat atât staţiunea Mamaia cât şi oraşul Constanţa, în intervalul 9.00-11.00, pe traseul: Hotel Central - Bulevardul Mamaia - Bulevardul Lăpuşneanu - City Park Mall - Bulevardul Tomis - Cazino - Portul Tomis - strada Mircea cel Bătrân - Bulevardul Mamaia - Pavilionul Expoziţional Constanţa.

Carpina, mascota campionatului, a înveselit concurenţii

După ora 11.00, delegaţiile celor 21 de ţări au părăsit autobuzele etajate şi au fost invitate pe platoul din faţa Pavilionului Expoziţional unde au fost primite cu aplauze de oficialităţile din ţară, din oraş şi din străinătate. Primarul Radu Mazăre, Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral Delta-Dunării, viceprimarul Gabi Stan, Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură sunt doar o parte dintre oficialii prezenţi la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap, găzduită ieri de Pavilionul Expoziţional. Festivitatea a debutat cu un spectacol inedit susţinut de Peştişorul Carpina - mascota campionatului care i-a încântat pe cei prezenţi cu propriul său cântec. A urmat apoi un alt moment important, cel privind defilarea celor 21 de delegaţii. Prima ţară invitată să treacă prin faţa publicului a fost Africa de Sud urmată de Anglia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina, Ungaria şi România.

„Am amenajat o pistă de concurs excelentă"

Florin Cârstocea, organizatorul evenimentului şi administratorul Rig Service SA, le-a urat partenerilor străini bun venit în Constanţa, în Mamaia şi în Corbu. „Îmi doresc ca acest campionat să fie aşa cum vi l-aţi închipuit şi chiar să vă depăşească aşteptările. Ca organizatori, am făcut tot ce a depins de noi. În luna februarie, am amenajat pe Lacul Corbu o pistă de concurs, apreciată ca fiind excelentă, cu 75 de pontoane prevăzute cu căsuţe, două paturi, măsuţe, umbrele, toalete ecologice astfel încât să există toate condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a campionatului", a declarat Cârstocea. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, le-a urat participanţilor la concurs fir întins, iar însoţitorilor acestora şedere plăcută.

Un mod de a încheia sezonul estival în glorie

Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral - Delta Dunării a declarat că acest campionat mondial reprezintă un mod de a încheia în glorie sezonul estival 2012, amintind că la malul mării sunt prezenţi în această perioadă şi... vânătorii. „În acelaşi timp cu Campionatul Mondial de Pescuit la Crap se desfăşoară şi Congresul Naţional de Vânătoare. Toate filialele Asociaţiilor de Vânătoare din România sunt, de asemenea, prezente pe litoral. Vorbim astfel de prezenţa a 300-350 de persoane, dintre care 150 sunt vânători", a declarat Corina Martin. Preşedinta ALDD a precizat că patru seri la rând partenerii străini vor avea parte de surprize. „Ultima seară este asigurată într-unul din cluburile din Mamaia. Sunt pregătite concerte şi multe dintre ele surpriză astfel încât toată lumea să fie mulţumită. Ne-am gândit să le oferim partenerilor străini o vacanţă combinată cu campionatul mondial, pentru că ceea ce ne dorim este ca participanţii la concurs să revină pe litoral, nu numai în cadrul diverselor competiţii, ci şi pentru distracţie şi relaxare", a declarat Corina Martin. Florin Iordache, vicepreşedintele Asociaţiei Generale de Vânătoare şi Pescuit Sportiv a precizat existenţa unor condiţii excelente pentru concursul de pescuit, spunându-le participanţilor din străinătate că au şansa, nu doar de a concura, ci şi de a cunoaşte o Românie diferită de cea pe care o ştiu.

crap_.jpg

Mazăre le-a vorbit străinilor despre pasiunile de noapte

Şeful autorităţii locale le-a vorbit invitaţilor despre pasiuni şi pasiunile de vară şi de noapte de la Mamaia. „Aţi venit aici toamna, la închiderea sezonului estival, când turiştii au plecat, când pasiunile de vară şi de noapte s-au stins. Mamaia a devenit celebră datorită pasiunilor de noapte salutate şi de francezi. Dar acum aveţi parte de o luptă pentru pasiunea de zi. Fir întins şi spor la treabă!", le-a transmis Mazăre concurenţilor Campionatului Mondial de Pescuit la Crap.Mazăre a mărturisit şi că îi plac oamenii cu pasiuni. „A avea o pasiune înseamnă a-ţi păstra mintea sănătoasă", a apreciat edilul.

A început numărătoare inversă a celor 72 de ore de competiţie

Reamintim că, în perioada 27-30 septembrie, pe Lacul Corbu, are loc Campionatul Mondial de Pescuit la Crap 2012, aflat la cea de-a XIV-a ediţie, eveniment organizat de Rig Service SA, AGVPS România, Consiliul Judeţean Constanţa, Asociaţia Litoral - Delta Dunării şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Începând de astăzi şi până pe data de 30 septembrie, timp de 72 de ore, are loc competiţia propriu-zisă din cadrul Campionatului Mondial de Pescuit la Crap, urmând ca în seara zilei de 30 septembrie să se desfăşoare Ceremonia de Premiere şi Gala de Închidere a Campionatului Mondial (Club Fratelli Mamaia, ora 19.00).

Târgul de Pescuit, luat cu asalt de străini

Simultan cu derularea Campionatului Mondial de Pescuit la Crap, în perioada 26-30 septembrie, se desfăşoară Târgul de Pescuit, vânătoare şi ambarcaţiuni de agrement, manifestare dedicată pasionaţilor de pescuit şi vânătoare, organizată la Pavilionul Expoziţional Constanţa. De aceea, nu întâmplător, ieri, după încheierea deschiderii oficiale a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap, partenerii străini au făcut ca holurile Pavilionului Expoziţional să devină neîncăpătoare, ei arătându-se extrem de interesaţi să viziteze Târgul de Pescuit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii