Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost numit succesorul generalului Adrian Soci la comanda Diviziei 2 Infanterie Getica de care aparțin unitățile militare terestre din județul Constanța

ro

23 Oct, 2017 02:49 14663 Marime text
 
Recent, generalul de brigadă dr. Gheorghe Soare, a fost numit împuternicit locțiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău.

Informația a fost confirmată, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, de maistrul militar principal Iulian Cadulencu, din cadrul Biroului de informare și relații publice al marii unități militare amintite.

 

 În felul acesta comanda unității este acum alcătuită din general de brigadă Gheorghiță Vlad-comandant, general de brigadă dr. Gheorghe Soare-locțiitor și maistru militar principal Cornelia Mihalcea-subofițer de comandă.
 

Funcția de șef de Stat Major nu este ocupată, potrivit paginii oficiale de internet, care a fost completată după solicitarea noastră de a fi informați cu privire la numirea locțiitorului la comandă.

Cine este locțiitorul la comandă al comandantului Diviziei 2 Infanterie Getica

Potrivit CV-ului publicat pe pagina de internet a unității  generalul de brigadă dr. Gheorghe Soare s-a născut la data de 16 februarie 1966, în localitatea  Năneşti, județul Vrancea.

După absolvirea Liceului Militar „Ştefan cel Mare” în anul 1984, absolvă Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate „Panait Donici”, arma Geniu, în anul 1987 îşi începe cariera în funcţia de comandant pluton drumuri, respectiv comandant companie drumuri-poduri la Batalionul 87 Geniu.

După absolvirea cursului de comandanţi companie geniu, este numit în funcţia de ofiţer 4 (la ofiţerul cu pregătirea de luptă) la Batalionul 87 Geniu.


Urmează cursurile Facultăţii Interarme, specialitatea Geniu a Academiei de Înalte Studii Militare (absolvite în anul 1995) şi este numit şef al Geniului la Brigada 24 Fluvială a Flotilei de Dunăre „Mihail Kogălniceanu”.

Îndeplinește mai multe funcții de conducere astfel:

în perioada 2001-2002, ofiţer 2 în biroul pregătire pentru luptă la Regimentul 72 Pontonieri „Matei Basarab”;
în perioada 2002-2003, locţiitor al comandantului de batalion la Batalionul 72 Treceri al Brigăzii 10 Geniu;
în perioada 2003-2006, şef al Personalului la Comandamentul Brigăzii 10 Geniu;
în perioada 2006-2009, comandant batalion la Batalionul Nave Treceri Fluviale al Brigăzii 10 Geniu;
în perioada 2009- 2010, şef al Operaţiilor şi Instrucţiei în S.3 - Operaţii şi Instrucţie la Comandamentul Brigăzii 10 Geniu;
în perioada 2010- 2014, locţiitor comandant brigadă, la Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”;
din 7 iulie 2014 până în 20 septembrie îndeplinește funcția de comandant brigadă, la Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”, iar din 20 septembrie 2017 este împuternicit locțiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica” la Buzău.

Decoraţii:
Emblema de Merit „În Serviciul Păcii” clasa a III-a;
Emblema de Merit „Acţiuni umanitare” clasa a III-a;
Emblema de Onoare a Forţelor Terestre;
Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” clasa a III-a;
Emblema de Onoare a Statului Major General, Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 şi 25 de ani de activitate;
Militar Veteran, Emblema de Onoare a Medicinei Militare.
 
În perioada 18 februarie – 26 august 2005, a îndeplinit funcția de Comandant detaşament / Detaşamentul de Geniu IRAQK IV / T.O. IRAQ.

Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Forţele Navale al Ministerului Apărării Naţionale i-a eliberat două Certificate de inovator, în anul 2008, pentru:
- Pupitru electronic de comandă şi urmărire a parametrilor la motoarele auxiliare navale;
- Instalaţie de răcire cu circuit deschis pentru motoarele auxiliare de la bordul navelor cu control electronic al funcţionării.

Este căsătorit şi are doi copii.

Facem precizarea că generalul dr. Gheorghe Soare vine pe această poziție rămasă vacantă după decesul generalului Adrian Soci, în noaptea de 15 spre 16 aprilie.
 
Generalul Adrian Soci era născut născut la 25 martie 1965, în ziua de Bunavestire, în localitatea Saboani, județul Neamț.

Adrian Soci a fost comandantul Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești din decembrie 2013, odată cu plecarea la pensie a generalului Vasile Hermeneanu.

Generalul Adrian Soci avea 52 de ani și participase la mai multe misiuni în teatrul de operațiuni din Afganistan.

Mai citeste și

S-a stins în noaptea de Înviere A murit generalul de brigadă Adrian Soci fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii