Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A avut susţinerea PDL Cine este Ionuţ Bogdan Artagea, noul director general interimar al Aeroportului „Mihail Kogălniceanu“ (document)

ro

19 Nov, 2014 00:00 7363 Marime text


 Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK) are, de la începutul acestei săptămâni, o nouă conducere. Este vorba despre un nou director general interimar, în persoana lui Ionuţ Bogdan Artagea, director desemnat de Consiliul de Administraţie al AIMK, după demisia din funcţie a lui Cristian Moldovanu. Amintim că demisia acestuia din urmă a survenit pe fondul unor tensiuni cu sindicaliştii din cadrul companiei, dar şi că Moldovanu a rezistat la conducerea aeroportului doar un an şi cinci luni.


Cine este însă noul director general interimar al AIMK? Ionuţ Bogdan Artagea activa deja în interiorul companiei, în calitate de director operaţional. Potrivit declaraţiei de avere completate în mai 2014, Artagea nu are niciun imobil şi niciun teren. El deţine însă trei autoturisme dobândite prin cumpărare: un Audi A6, o Skoda Fabia şi un Mini Cooper. Conform aceluiaşi document, directorul general interimar al companiei nu are conturi şi depozite bancare şi nici plasamente şi investiţii directe. Artagea are însă datorii: un credit contractat în 2012 şi scadent în 2017, în valoare de 5.000 de euro, şi unul contractat în 2008 şi scadent în 2018, în valoare de 12.000 de euro.

Ca director operaţional al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“, Ionuţ Bogdan Artagea a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un salariu de 53.348 de lei. De asemenea, a avut o indemnizaţie C.S.S.M de 400 de lei. În acelaşi interval de timp, soţia sa a realizat, ca profesor la Casa Corpului Didactic, un venit de 25.052 de lei. În calitate de formator expert pe termen scurt în cadrul Proiectului POSDRU/851.1/S/63376, soţia lui Artagea a realizat un venit de 2.880 de lei. De asemenea, tot ea a realizat, în calitate de asistent coordonator formare-expert pe termen lung - Proiect POSDRU/87/1.3/S/62536 un venit de 10.932 de lei.

Potrivit unor surse, Ionuţ Bogdan Artagea s-a bucurat, de-a lungul timpului, de susţinerea PDL Constanţa, în special în vremea în care partidul era condus de senatorul Mircea Banias, actual parlamentar PC. Aceleaşi surse susţin că Artagea era unul dintre oamenii de încredere ai fostului director general al AIMK Ionel Manafu, de asemenea fost democrat-liberal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cunoscator 19 Nov, 2014 21:23 saracii salariati.