Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A apelat la instanţă Primăria Tuzla are de recuperat 40.000 de lei de la un fost angajat

ro

23 Nov, 2016 00:00 3763 Marime text
Verificările efectuate de reprezentanţii Curţii de Conturi în diverse unităţi administrativ-teritoriale din judeţ au impus, ulterior, diverse măsuri. Inevitabil, angajaţii Curţii de Conturi - filiala Constanţa au efectuat controale care au vizat activitatea derulată în cadrul Primăriei Tuzla. Raportul final a inclus o serie de măsuri pe care actuala conducere a administraţiei locale din comună se vede nevoită să le aplice în termenul cât mai scurt cu putinţă.
 
Aşa se face că pe portalul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, pe 14 noiembrie anul curent, dosarul nr. 7821/118/2016. Acesta a ajuns în atenţia magistraţilor din cadrul Secţiei I Civile, întrucât se referă la un litigiu de muncă şi are ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială“. În acest dosar, calitatea de pârât revine unităţii administrativ-teritoriale Comuna Tuzla, iar pârât este Andrei Deacu.
 
Contactat telefonic, primarul localităţii Tuzla, Taner Reşit, ne-a confirmat că demersul în instanţă a intervenit ca urmare a verificărilor efectuate de Curtea de Conturi la Primărie, iar procesul vizează recuperarea unei sume despre care s-a ajuns la concluzia că este un prejudiciu adus bugetului local. De asemenea, primaul comunei a menţionat că „pârâtul“ Andrei Deacu a fost angajat al Primăriei Tuzla ca administrator.
 
„Domnul Deacu Andrei a fost angajat al Primăriei şi are o poprire de 40.000 de lei pentru că a semnat nişte facturi. Pe vremea când primar al comunei era Constantin Micu, Deacu era administratorul şi au făcut nişte investiţii. Am avut Curtea de Conturi în control şi le-a imputat. Au fost în instanţă, au pierdut, iar acum trebuie să recuperăm banii de la el. Este o măsură impusă UAT Tuzla de către Curtea de Conturi“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, şeful administraţiei locale, Taner Reşit.
 
Deocamdată, pentru acest dosar nu s-a stabilit niciun termen de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii