Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Live text 50 de ani de la prima misiune de zbor, realizată pe Aeroportul Internaţional Tuzla de pilotii AVIASAN (galerie foto + video)

ro

01 Apr, 2017 11:13 4372 Marime text
Regional Air Services - Aeroport International Tuzla aniversează 50 de ani de la prima misiune de zbor, realizata aici de pilotii AVIASAN. Cu această ocazie are loc la  Aeroport International Tuzla o acţiune în cadrul căreia cei prezenti vor intra in atmosfera cu o expozitie de fotografie.

Invitaţii vor participa şi la o conferinta care va oficializa atribuirea numelui primului comandant AVIASAN – Alexandru Podgoreanu – aeroportului International Tuzla si a numelui Tudor Greceanu – scolii de zbor. Vor vorbi Adrian Vasilache – managing partner Regional Air Services, Daniel Citiriga -  lector universitar al Facultatii de Istorie si Stiinte Politice a Universitatii Ovidius, Constanta, dar si Constantin Podgoreanu – fiul comandantului AVIASAN.

Prezentarile acestora vor fi urmate de cateva zboruri demonstrative sustinute de Iacarii Acrobati si de un cocktail desfasurat in HANGAR 67 Cafe – recent lansat in colaborare cu “Camara cu Merinde” si insufletit de Mihai Margineanu si de muzica lui Dombi Sandor.

"Este o zi importantă pentru noi, sărbătorim 50 de ani de la 27 martie 1967 când a avut loc primul zbor cu misiune AVIASAN pe AErodromul Tuzla. 50 de ani reprezintă munca a mii de oameni, mai multe generaţii piloţi, mecanici, meteorologi, sanitari care au trecut pe la Aerobaza Tuzla. Astăzi vom avea o întâlnire în noua noastră locaţie în cadrul căreia vom discuta despre semnificaţia acestei zile, după care va avea loc un program de zbor cu avioane şi elicoptere. În prezent suntemj cea mai mare şcoală de piloţi din ţară de avioane şi elicoptere, ca aeroport suntem certificaţi ca aeroport internaţional, suntem pe locul al doilea pe ţară la număr de mişcări şi pe locul 10 ca număr de pasageri. Suntem principalul operator al platformelor marine" - a declarat Adrian Vasilache, directorul Aeroportului Internaţional Tuzla.

Totodată, comandor Mihai Panait, şeful Statului Major al Flotei a declarat:

"Suntem într-o zi importantă, se împlinesc 50 de ani de primul zbor al unei aeronave de pe AErodromul Tuzla, iar tot anul acesta se împlinesc 10 ani de la primul zbor cu o aeronavă militară de pe Aerodromul Tuzla cu elicopterul Puma Naval. În toată această perioadă a fost o colaborare fructuoasă între Forţele Navale ale României şi Regional AIR Services 

Cu această ocazie, Aeroportul Internaţional Tuzla şi-a schimbat numele, urmând să se numească Aerodromul Tuzla "Alexandru Podgoreanu", iar Şcoalaee Zbor se va numi "Tudor Greceanu"
 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ZIUA 01 Apr, 2017 12:12 Live pe Facebook - ZIUA de Constanta https://www.facebook.com/ziuaconstanta/