Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac cibernetic de la un IP din Romania impotriva presedintiei Republicii Moldova

ro

12 Apr, 2009 12:25 1854 Marime text
Centrul de telecomunicatii speciale din Republica Moldova a depistat doua atacuri cibernetice orientate impotriva resurselor informationale ale aparatului prezidential, anunta un comunicat pe site-ul institutiei. Dintre cele doua atacuri, unul implica o adresa IP din Romania. Ele ar fi avut ca scop "blocarea retelei informationale a administratiei prezidentiale de la Chisinau".

"La 8 aprilie, la ora 17.55 (17.55 ora Romaniei), Centrul de telecomunicatii speciale a depistat un atac cibernetic masiv (DDoS - Denial of Service), orientat spre blocarea functionarii resurselor informationale ale administratiei prezidentiale, anunta comunicatul.
Analiza incidentului a demonstrat ca atacul a fost organizat de un hacker sau un grup de hackeri, prin intermediul unei retele Botnet, care reprezinta o retea de calculatoare virusate.
Atac a avut loc la 10 aprilie si a reprezentat transmiterea unui volum enorm de 3,5 milioane de cereri de conectare (pachete de sincronizare) pe parcursul a sase minute, de la o adresa IP inregistrata in Romania, la Bucuresti, adauga comunicatul:

"Centrul a inregistrat un atac cibernetic masiv de tip „denial-of-service" (DoS) asupra resurselor informationale ale Aparatului Presedintelui Republicii Moldova. Atacul dat a reprezentat in sine transmiterea unui volum enorm de 3,5 milioane de adresari false (pachete de sincronizare) pe parcursul a 6 minute de la adresa IP ce apartine unui utilizator al retelei Internet inregistrate la Bucuresti, Romania."

Sursa: www.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii