Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află ce proiecte au fost aprobate în şedinţa Consiliului Local Mangalia de azi!

ro

27 Aug, 2012 22:26 1304 Marime text

Consiliul Local Municipal (CLM) Mangalia s-a intrunit, azi, intr-o sedinta ordinara in cadrul careia au fost adoptate mai multe proiecte initiate de primarul Cristian Radu. Astfel, s-a votat majorarea de la 700 la 800 lei a limitei cuantumului pensiei, necesar acordarii ajutoarelor de urgenta constand in alimente pentru pensionarii din Mangalia. Totodata, s-a votat si majorarea de la 35 la 40 de lei a valorii ajutoarelor de urgenta acordate persoanelor cu dizabilitati de gradele I si II, care au varsta de peste 60 de ani si nu realizeaza venituri.

Potrivit unui comunicat de presa, „in cadrul sedintei, s-a aprobat darea in folosinta gratuita Protoieriei Mangalia a unui spatiu pentru desfasurarea de activitati specifice, amenajarea unei piete agroalimentare si a unui obor, pe terenuri apartinand domeniului privat al autoritatii administrativ teritoriale“.

Consilierii municipali au votat, de asemenea, rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul in curs pentru lucrari de pietruire a unor strazi din cartierele Dobrogea 1 si 2, precum si a altor zone din oras, desemnarea membrilor primului CA al GOLD SA, aprobarea pretului pentru parcarea autoturismelor in municipiul Mangalia, precum si aprobarea pretului in vederea inchirierii terenurilor apartinand domeniului privat al municipiului Mangalia, pe Cordonul Saturn-Venus.

Cu aceeasi ocazia, CL Mangalia l-a imputernicit pe primarul Cristian Radu sa verifice toate contractele incheiate cu autoritatile publice locale, avand ca obiect inchirierea, concesionarea sau/si asocierea unor imobile terenuri sau/si constructii apartinand domeniului public sau privat al autoritatii publice locale. In acest sens, se vor lua toate masurile legale privind prelungirea, modificarea, completarea, vanzarea sau anularea respectivelor acte juridice, in functie de respectarea sau nu a clauzelor contractuale.

Consilierii municipali au mai votat Regulamentele privind transportul in regim de taxi, inregistrarea mopedelor, a masinilor si utilajelor care nu se inmatriculeaza, precum si cel privind circulatia vehiculelor cu tractiune animala. In cadrul sedintei de CL, a mai  fost adoptat, potrivit comunicatului mai sus mentionat, cu 12 voturi pentru si 3 abtineri, proiectul de hotarare privind validarea mandatului de consilier a domnului Paul Foleanu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii