Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul incheie stagiul din Italia

ro

05 Aug, 2009 02:40 1381 Marime text
farul.jpgFormaţia de pe litoral va juca un ultim amical în această seară, când va întâlni selecţionata jucătorilor liberi de contract din ligile inferioare italiene

FC Farul încheie mâine cantonamentul de la Montacatini şi va relua pregătirile la Constanţa pentru debutul campionatului programat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Până la revenirea în ţară, formaţia pregătită de Marius Şumudică va mai disputa astăzi, în Italia, un ultim meci amical. Astfel, Farul va întâlni în această seară, pe un teren din baza sportivă de la Coverciano, o selecţionată a jucătorilor liberi de contract, care au evoluat în ligile inferioare din Cizmă. Aceştia se pregătesc la Coverciano, în speranţa găsirii unui angajament. „Încercăm să mai găsim un amical, dar, chiar dacă nu vom găsi adversar, cel mai important lucru este ca jucătorii să continue programul de pregătire centralizată", a explicat directorul general al FC Farul, Mircea Crainiciuc. De la reunirea echipei, „marinarii" au disputat nouă meciuri de pregătire, obţinând numai victorii (3-1, cu Farul II; 2-1, cu Unirea Slobozia; 4-0, cu Callatis Mangalia; 3-1, cu Oil Terminal; 6-0, cu Portul; 1-0, cu Lucchese; 3-2, cu Eupen (Belgia); 2-1, cu AC Sangiovannese; 4-0, cu US Pontedera). Aceste succese însă nu îi bucură prea mult pe constănţeni, având în vedere că adversarii au fost modeşti ca valoare, deşi înainte de plecarea în cantonament Farul trebuia să joace împotriva unor echipe mai puternice, însă aceste jocuri au căzut. „Încă nu mă interesează foarte mult aceste meciuri, eu le văd ca o pregătire şi încerc să-i destind un pic pe jucători pentru că nu se poate numai cu alergare şi cu forţă. Mă interesează foarte mult turneul din Italia, unde vom întâlni echipe puternice din Serie A şi acolo îmi doresc să câştig", declara tehnicianul constănţenilor. Pe de altă parte, aceste jocuri a dat ocazia lui Marius Şumudică să-i vadă la lucru pe toţi jucătorii din lot şi să-şi cristalizeze un prim unsprezece, cu care să abordeze noul sezon competiţional. Farul va începe lupta pentru promovarea în Liga I sâmbăta viitoare, când va juca în deplasare împotriva formaţiei Dunărea Giurgiu.

Rastovac şi Gosic, spre Azerbaidjan

O dată cu preluarea echipei, noii patroni au moştenit şi câteva contracte substanţiale ale unor jucători care nici nu intră în vederile lui Şumudică. Doi dintre aceştia sunt Andrej Rastovac şi Dragan Gosic. Clauzele contractuale fac imposibilă concedierea celor doi, dar până la urmă conducerea se pare că a găsit o soluţie pentru a putea scăpa de cei doi. Aceştia au primit oferte de transfer de la un club din Azerbaidjan, care ar putea mulţumi atât clubul constănţean, cât şi pe jucători. Altfel, un alt jucător care nu a intrat în vederile lui Şumudică, slovenul Jan Pahor, şi-a încheiat socotelile cu gruparea de pe litoral pe cale amiabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adita 05 Aug, 2009 13:43 hai farul!sper sa reveniti in liga 1 foarte repede.orasul are nevoie de echipa in prima liga