Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara va fi naşa colegei sale (Galerie foto)

ro

23 Oct, 2012 01:00 2746 Marime text
tenis_de_masa.jpgDubla campioană europeană la tenis de masă Eliza Samara (23 de ani), din Constanţa, îi va fi naşă de căsătorie bunei sale prietene Dana Dodean, alături de care a cucerit cele două titluri continentale de la dublu, în 2009 şi în urmă cu trei zile. Dodean se va mărita la anul, cu tenismenul portughez Joao Monteiro, festivităţile urmând a se desfăşura atât la Lisabona, pe 7 iulie, cât şi la Arad (oraşul natal al Danei), pe 20 iulie.

„Eliza şi Dana sunt prietene foarte bune, se cunosc de mici. Au stabilit ca cine se va mărita prima să o aibă naşă pe cealaltă", a declarat mama Elizei, Mariana Samara, care a urmărit de la faţa locului Campionatul European de la Herning, unde fiica sa a fost încoronată pentru a doua oară regină a Europei.

Delegaţia României care a participat la această întrecere a sosit la Bucureşti aseară, aproape de miezul nopţii. Pe lângă Eliza, la competiţia din Danemarca au mai fost Andrei Filimon, Cristina Hârâci (sportivi) şi Viorel Filimon (selecţionerul Naţionalei feminine).

Efort supraomenesc

„A fost o competiţie foarte frumoasă. Am rămas cu un mic regret că, la simplu, Eliza a ieşit din optimi, neajungând la medalii, însă titlul de la dublu a compensat totul. La individual, în primele patru au fost numai jucătoare apărătoare, de origine chineză. Îţi trebuie multă răbdare în meciurile cu ele. În finala de la dublu, atât Eliza, cât şi Dana veneau după înfrângeri la simplu şi erau puţin demoralizate, astfel că adversarele au profitat şi s-au distanţat la 3-0 la seturi. Fetele s-au mobilizat însă şi, după ce Eliza a prins două servicii bune şi două preluări la fel, şi-au revenit şi au întors meciul. Toată sala a fost cu ele şi a aplaudat frenetic efortul lor supraomenesc", a povestit Mariana Samara.

Se dă în vânt după sărmăluţe, tochitură şi supă cu tăiţei

Cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România a avut un an excelent: a disputat o finală de Cupă Mondială, a devenit campioană europeană, a cucerit cu echipa sa de club, Fenerbahce Istanbul, ETTU Cup (Europa League din fotbal), iar în noiembrie va face parte din echipa lumii în meciul cu formaţia Chinei. „La Fenerbahce activează de trei sezoane. Este omul cheie din formaţie. Eliza a avut propuneri tentante şi de la alte cluburi, dar a preferat să mai rămână un an cu echipa la Istanbul, care îi asigură toate condiţiile, iar ea se simte foarte bine", a mai spus Mariana Samara, care a aterizat în România ieri, puţin după prânz, şi s-a grăbit să ajungă la Constanţa pentru a-i pregăti Elizei bucatele după care se dă în vânt. „Danezii au un stil de mâncare foarte pe dos. Fata mea abia aşteaptă să revină în ţară. Din bucătăria tradiţională românească îi plac în mod deosebit sărmăluţele, tochitura şi supa cu tăiţei de casă. Cu dulciurile nu prea le are, în schimb adoră fructele şi sucurile naturale", a dezvăluit mama super-campioanei.

Sursa foto: Facebook (Eliza Samara)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii