Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deţinător de centură neagră 4 Duang a predat la Mangalia stilul Taichi Yang

ro

23 Oct, 2012 01:00 3306 Marime text
kung-fu11.jpg35 de sportivi de la CS Marea Neagră Constanţa, CS Panda Poarta Albă, CS Shaolin Callatis Mangalia şi CSU Neptun Constanţa au participat, la Mangalia, la un stagiu de Kung-Fu, stilul Taichi, şcoala tradiţională Yang. Stagiul a fost condus de Mihai Şerban, deţinător al centurii negre 4 Duang Kung-Fu, preşedinte al CS Ming Dao din Cluj.

Antrenamentele s-au desfăşurat pe grupe de vârstă (copii sub 14 ani şi seniori), începând cu noţiunile şi cu tehnicile de bază, iar la final s-a învăţat taolu-ul tradiţional de 16 forme.

„Maestrul Mihai Şerban a fost plăcut surprins de faptul că au participat 15 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. La acest stil avem foarte puţini copii practicanţi, din pricina faptului că mişcările sunt lente şi uneori plictisitoare pentru ei. Mihai Şerban a promis că va reveni la Constanţa pentru a ajuta la dezvoltarea acestui stil de arte marţiale. S-a creat un nucleu de sportivi dornici de afirmare", a declarat preşedintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia (5 Duang Kung-Fu).

Taichi este un stil major de Kung-Fu, grupat în cinci şcoli tradiţionale, cele mai răspândite fiind Yang şi Chen. Acest stil, unul considerat „intern", diferit conceptual de cele „externe" (precum „Shaolin", practicat în templul cu acelaşi nume din China), este folosit de peste 200 de milioane de persoane din toată lumea. Mişcările sunt lente, continue. Se lucrează cu musculatura relaxată, fără niciun fel de încordare sau crispare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a apreciat într-un raport din anul 1987 că „Taichi Yang este cel mai complet set de exerciţii şi mişcări benefice pentru sănătate".

Constănţenii care doresc să practice acest stil se pot prezenta la sălile CS Marea Neagră din Constanţa şi Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii