Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Iosif a jucat portar, în Liga a IV-a, la CS Eforie

ro

15 Oct, 2012 01:00 3394 Marime text
dan_iosif_1.jpgCriza financiară nu a ocolit nici formaţia de fotbal din Eforie, care, din pricina greutăţilor băneşti, nu s-a mai înscris în Liga a III-a, unde făcuse o figură onorabilă în campionatele precedente

Din sezonul 2012/2013, CS Eforie este nevoită să evolueze din nou, după ani buni, în Liga a IV-a de fotbal a judeţului Constanţa, Seria Est. Lipsa banilor a făcut ca majoritatea jucătorilor din campionatul precedent să plece, cu excepţia a trei fotbalişti: Ionuţ Potoşcă (25 de ani, mijlocaş central), Bogdan Buciumeaţă (22 de ani, atacant) şi Andrei Rusu (20 de ani, atacant).

Acestora li se adaugă jucători cruzi, de 18, 19 sau 20 de ani, localnici (precum Cristian Costea - mijlocaş dreapta, 20 de ani, sau Andrei Savu - fundaş central, 19 ani) şi de la formaţia din Tuzla, care s-a desfiinţat. În această formulă, CS Eforie ocupă locul nouă (din 11 echipe), strângând zece puncte (24-30 golaveraj) în zece partide (trei victorii, un egal şi şase înfrângeri).

„Lotul din sezonul trecut l-am pierdut, pentru că, majoritatea fiind jucători care oricând puteau evolua la o echipă de Liga a III-a, au plecat fiecare unde a crezut că îi este mai bine. Sperăm ca în această iarnă să mai aducem ceva fotbalişti, pentru că ne e destul de greu cu grupul actual. Cei mai mulţi dintre băieţi sunt fără experienţă, nu ştiu să gestioneze un joc. În ultimul meci, am primit gol în minutul 94. Sunt destui tineri care termină junioratul şi nu au unde să joace pe care îi putem achiziţiona", a declarat Alberty Başchir, directorul clubului sportiv şi preşedintele secţiei de fotbal.

„Debutant" la 40 de ani

Subţirimea lotului a făcut ca la o partidă din acest campionat, cea de pe teren propriu cu Victoria Cumpăna (pierdută cu 1-2), în poartă să intre Dan Iosif, un jucător de bază cu ani în urmă, când juca fundaş central. Ajuns la 40 de ani, Iosif nu mai are alura unui sportiv antrenat, dar mai ajută şi acum din când în când, la nevoie, ca jucător de câmp. La acea partidă, CS Eforie nu avea pe cine să bage în poartă, după ce unicul goal-keeper din lot primise cartonaş roşu în etapa precedentă, în minutul zece al partidei CSO Ovidiu - CS Eforie 4-3. Astfel că s-a apelat la Dan Iosif, care şi-a făcut încă o dată datoria. „Tinerel portaru lor", a comentat ironic pe Facebook „Merla Leonard", când au fost postate poze de la meci, pe pagina echipei Victoria Cumpăna. „Da, debutant", i-a ţinut isonul „AS Victoria Cumpăna".

„Se încheiase perioada de transferuri şi nu aveam decât un portar. Pur şi simplu nu avea cine să apere. Astfel că am apelat la Dan, care mi s-a părut a fi soluţia cea mai bună. Acum am rezolvat, am mai adus un goal-keeper", a explicat Başchir, şi el un fost jucător de la CS Eforie.

Tot din raţiuni financiare, CS Eforie nu este condusă de pe banca tehnică de un antrenor propriu-zis, ci de cel care îndeplinea funcţia de delegat la meciurile de Liga a III-a, Ion Florea, din Tuzla. „Se pricepe destul de bine. A dus ani de zile echipa din Tuzla fără probleme. El coordona activitatea acolo", mai spune şeful clubului.

dan_iosif1.jpg

50 de lei prima de victorie

„Ca toate echipele finanţate de consiliile locale", şi CS Eforie o duce greu. Primăria suportă cheltuielile legate de deplasări, de organizare a jocului (baremele arbitrilor şi observatorului) sau de achiziţia de echipament. Başchir mai strânge bani (dar şi aceştia cu întârziere) de la diverse persoane pasionate, foşti fotbalişti ai echipei. În aceste condiţii, jucătorilor nu li se poate asigura mai mult de 50 de lei primă de victorie.

„Atâta timp cât nu sunt bani pentru alte probleme ale oraşului, la sport se vor aloca din ce în ce mai puţine fonduri. Va trebuie să ne descurcăm aşa cum putem, pentru a menţine în viaţă echipa. În orice comunitate, dacă nu ai o echipă, nu neapărat de fotbal, parcă lipseşte ceva. Consiliul Local şi Primăria încearcă să ne ajute în limita posibilităţilor. Să sperăm că vor reuşi să supravieţuim până vin vremuri mai bune. Dacă nu, asta este, vom face şi noi ce au făcut oraşe şi echipe mult mai mari decât Eforie. Vom pune lacătul definitiv", arată Alberty Başchir.

Chiar şi în aceste vremuri de cumpănă, CS Eforie nu se gândeşte la obiective minimale, de scăpare de la retrogradare. Jucătorii trag pentru a se clasa în primele şase echipe, spre a prinde play-off-ul. „Ajungând în această postură, automat ai scăpat de grija retrogradării. Însă nu cred că se va ajunge vreodată să picăm din Liga a IV-a. De la Liga a III-a nu am retrogradat, tot timpul am terminat fără griji. Ar fi ruşine să ajungem în Liga a V-a", conchide preşedintele lui CS Eforie.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii