Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bilă" între mingi CFR Constanţa şi-a închis porţile (galerie foto)

ro

24 Oct, 2012 01:58 4406 Marime text

cfr.jpgE foarte greu să-i dai gol echipei de fotbal de Liga a IV-a din cartierul Palas. Între bare stă un colos de 115 kilograme, care prin simpla prezenţă îi intimidează pe atacanţii adverşi. Cu „Bilă" pe teren, CFR are porţile ferecate. Au fost însă şi zile mai „bune", când portarul de 37 de ani a cântărit şi 130 de kilograme.

Daniel Drăghici este unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti care activează în Liga a IV-a constănţeană. Are 37 de ani şi joacă de când se ştie. Acum este portarul echipei CFR Constanţa (locul patru în campionat), dar, ca senior, a mai evoluat, în ordine, la Tomis, Unirea Topraisar, Victoria Techirghiol, Constructorul Somaco, Viitorul Cobadin, Sport Prim Oltina şi Gloria Băneasa. Fotbalul l-a început, acum 31 de ani, la CFR Port, jucând apoi, ca junior, şi la CSS Constanţa. Între cele două echipe, a existat şi borna FC Farul, unde însă nu a fost legitimat.

Daniel sprintează spre 40 de ani, dar nu vrea să se lase de fotbal. „Îmi place foarte mult. Am vrut într-un timp să renunţ, dar nu am putut. Trag tare de mine la pregătire şi fac faţă. Mai duc cel puţin doi ani. Aştept să mai crească şi copiii aceştia pe care îi avem acum portari, să ştiu că las echipa pe... mănuşi bune", spune cel poreclit „Bilă". De ce i se spune aşa? „De la constituţia mea fizică. Sunt mai dolofan. Foştii colegi de la Tomis mi-au zis aşa prima dată, când plonjam, «Eşti rotund ca o bilă», şi asta mi-a rămas porecla", dezvăluie Drăghici.

Într-adevăr, portarul CFR-ului este plinuţ bine. La o înălţime de 1,80 m, el cântăreşte 115 kilograme, însă acesta este fizicul său. Daniel a fost mereu un tip solid. Genul boxerului de categorie supergrea sau al body-guardului. Sigur, câteva kilograme dintre cele 115 sunt adăugate şi de ani, însă „Bilă" se ţine bine la această greutate. Apără, plonjează, degajează puternic. Şi, oricum, a cântărit şi mai mult. Când juca la Oltina ajunsese la 130 de kilograme. Conformaţia sa fizică are şi darul de a-i speria pe atacanţii echipelor adverse. „Unii se mai pierd, se mai intimidează când ţip", arată Daniel.

Specialist la penaltiuri

cfr.jpgFotbalistul de 37 de ani a jucat la toate echipele de până acum numai portar. Din acest punct de vedere, îl moşteneşte pe tatăl său, Ion Drăghici, care a fost şi el portar de fotbal, chiar la actuala formaţie a lui Daniel, CFR, cu mulţi ani în urmă. De altfel, se poate spune că, odată cu înregimentarea la CFR, „Bilă" s-a întors acasă, întrucât el stă chiar în preajma stadionului, în cartierul Palas.

Când era mai tânăr, Daniel avea o boală: să bată el loviturile de la 11 m. În special când juca la Topraisar sau Techirghiol se întâmpla asta. Şi a înscris ceva goluri de la punctul cu var. În cariera sa, a primit puţine cartonaşe roşii, le numără pe degetele de la o singură mână. „Am fost eliminat în general pentru faulturi ca ultim apărător sau pentru henţuri în afara careului. Acum, de curând, nu am mai luat roşu. Am devenit şi eu prieten cu arbitrii. De când joc, îi ştiu pe toţi", glumeşte „Bilă".

Bătaia de la Pecineaga

Fiind de atâţia ani în fotbal, portarul CFR-ului a avut parte şi de evenimente hazlii ori de episoade cu încăierări. Căţeii, purceii sau păsările pe terenul de joc sunt la ordinea zilei, după cum şi caftelile sunt des întâlnite. Una dintre acestea a trăit şi Daniel, la Pecineaga, în 1995. „Jucam atunci la Tomis. Era toamnă, se făcuse vinul, aşa că vă daţi seama în ce stare erau pe margine unii spectatori. Pe atunci, Pecineaga nu prea avea echipă. Ne-au rugat înainte de meci ca, după două-trei goluri, să oprim motoarele, să nu-i umilim. La pauză însă, scorul era vreo 6-0 pentru noi. În startul reprizei secunde, eu şi un coleg, un fundaş, am fost schimbaţi. Pe când mergeam pe marginea terenului, un localnic, aghezmuit bine, ne opreşte şi ne întreabă: «Băi, voi de la ce echipă sunteţi?». Cred că nici pe ai lui nu-i mai distingea. «De la Constanţa», am răspuns noi. Iar atunci, poc, îi trage una colegului. Imediat au sărit tatăl jucătorului, preşedintele nostru, alte persoane şi s-a iscat tărăboi", povesteşte portarul, care avea atunci 20 de ani. Tot la un meci la Pecineaga, mai de curând însă, pe când juca la Oltina, Daniel a fost „taxat" de doi spectatori care stăteau în spatele porţii sale. „Eu strigam la coechipieri, iar cei doi au sărit imediat: «Nu mai ţipa mă la ei, că îi sperii şi pe ai noştri!»", zâmbeşte goal-keeper-ul.

S-au întărit cu un fost atacant al Farului

Daniel Drăghici nu e singurul jucător cu mare experienţă de la CFR. De o etapă, în lot este şi Sorin Ţeican (39 de ani), fost atacant la FC Farul. Un alt fotbalist cunoscut este fundaşul Cătălin Mirea (41 de ani), care, între 1991 şi 2002, a evoluat la Portul Constanţa, FC Naţional, Oţelul Galaţi, Midia Năvodari, Dunărea Galaţi şi Diplomatic Focşani, după cum şi antrenorul Iulian Bărăitaru (41 de ani) joacă din când în când. Toţi cei patru activează şi la echipa de old-boys a CFR-ului.

Mai puteti citi:

Golgeterii Ligii a 2-a se ciocnesc în Sãgeata - CS Otopeni

Fiul preşedintelui Academiei Hagi ar putea pãrãsi spitalul astãzi

Ce meciuri se mai joacã astãzi şi mâine în Liga a 2-a

Dans, jocuri şi ştafete la acţiunea „Parcuri pentru copii" (galerie foto)

Antrenorul Alin Artimon: „Vă bateţi joc de banii patronului Farului!" (galerie foto) 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii