Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Gearâp, fostul consilier personal al fostului ministru Nemirschi Constănţean la conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu (documente)

ro

03 Feb, 2013 22:43 11357 Marime text
DESCHIDERE.jpgÎn Monitorul Oficial al României de vineri a fost publicată decizia privind numirea lui Adrian Gearâp în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM). Adrian Gearâp este constănţean şi a fost, în timpul guvernării PSD-PDL, consilierul personal al fostului ministru al Mediului, social democratul Nicolae Nemirschi.

Numirea a fost confirmată chiar de Adrian Gearâp care însă nu a fost deloc comunicativ. El a declarat că „numirea este prea proaspătă", fapt pentru care consideră că e prematur să facă declaraţii. Înainte de a fi numit şef al Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gearâp era, potrivit propriilor declaraţii, „director de cabinet al Fondului pentru Mediu, al preşedintelui Fondului". În vârstă de 34 de ani, Adrian Gearâp este absolvent de studii economice.

„Nu-i pentru cine se pregăteşte..."

Adrian_Gearap_2.jpgPotrivit unor surse, constănţeanul ar fi „suflat" acest post PNL-ului. Se pare că şefia Administraţiei Fondului pentru Mediu fusese vizată de liberalii din Vrancea. Mai mult sau mai puţin surprinzător, fotoliul de director al AFM a revenit până la urmă unui constănţean care, conform declaraţiei de interese depuse pe 31 iulie 2012, nici nu este membrul vreunui partid politic. Cu toate acestea, surse din USL susţin că Adrian Gearâp este un apropiat al social democraţilor constănţeni. Lucru de înţeles, dacă ţinem cont de faptul că el a fost, aşa cum spuneam mai sus, consilierul lui Nemirschi. Menţionăm că actualul ministru al Mediului este social democrat, anume Rovana Plumb.

„...ci pentru cine se nimereşte"

Aceleaşi surse susţin că Adrian Gearâp este finul fostului ministru al Comunicaţiilor şi, asemenea, fost deputat PDL Răzvan Mustea. Mustea, focşănean de origine, este şi naşul de cununie al Elenei Băsescu, mezina familiei Băsescu.

Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Gearâp deţine, alături de Anca Gearâp, două terenuri agricole în comuna Topraisar, ambele dobândite prin cumpărare.

Gearâp nu are însă nicio casă, niciun apartament şi nici nu deţine vreun autoturism.

Noul şef al Administraţiei Fondului pentru Mediu nu are nici conturi bancare. În schimb, el a acordat un împrumut în nume personal firmei Eta Group, împrumut în valoare fie de 80.000 de euro, fie de 180.000 de euro. Nu putem menţiona suma exactă, pentru că declaraţia de avere nu e perfect lizibilă.

În ceea ce priveşte datoriile, în declaraţia lui Gearâp figurează un împrumut în valoare de 180.000 de euro, contractat în 2008 de la Banca Transilvania şi scadent în 2023.

Cât despre venituri, noul şef al AFM a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 74.113 lei de la General Trade SRL, în calitate de director general. Soţia sa, Anca Gearâp, a realizat un venit de 24.101 lei, ca director comercial al Eta Group.

Aşa cum se arată în declaraţia de interese, Adrian Gearâp este acţionar în SC Eta Group SRL. Este, de asemenea, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală Rom-Brazilia şi membru fondator al Asociaţiei Operatorilor Logistici şi a Depozitarilor de Produce Congelate şi Regrigerate din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii