Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă

ro

04 Sep, 2015 12:58 1849 Marime text
"Declarația lui Marian Popescu, fost consilier prezidențial, este o opinie strict personală și un atac politic ce face parte dintr-o campanie mai amplă. Domnul Popescu se pune la dispoziția altora și profitând de o falsă legitimitate în această chestiune face un joc politic împotriva vicepremierului Gabriel Oprea.
Potrivit legii, domnul Popescu nu este în măsură să se pronunțe într-o astfel de chestiune. Face acest lucru la comanda altora, iar fapta domniei sale se numește, potrivit legii, defăimare și va răspunde în fața instanței pentru acest lucru.
În cazul domnului Oprea s-a exprimat oficial și legal instituția abilitată în acest sens, și anume Consiliul Național de Etică.
Țin să subliniez că în acest consiliu, verdictul a fost dat în unanimitate. "Bibliografia consultată a fost bine valorificată de autor în cuprinsul tezei de doctorat, iar în procesul de documentare au fost selectate și citate din lucrările folosite, idei și informații semnificative asupra problematicii analizate; (...) indicarea prin notele de subsol a lucrărilor consultate și a autorilor acestora se înscrie în cerințele care trebuie respectate în procesul de elaborare a unei lucrări științifice, cerințe impuse de dispozițiile legale în vigoare la data elaborării tezei", a fost concluzia Consiliului Național de Etică.
Consiliul Național de Etică este singurul în măsură să se pronunțe în astfel de chestiuni. Comisia de la Universitate, unde activează nemeritat domnul Popescu se ocupă cu altceva. Mai bine zis, ar trebui să se ocupe cu orice altceva decât atacurile politice care nu fac cinste nici domnului Popescu și nici Universității București.  
Acesta este un atac politic la adresa liderului UNPR Gabriel Oprea și a partidului nostru, venit pe fondul creșterii înregistrate la nivel politic de către Uniunea Națională pentru Progresul României."



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii